Privukao veliku pažnju

Ispovest muškarca oduševila žene: Šta znači prljava čaša u sudoperi!

Sada razumem da je čaša u sudoperi njoj bukvalno zadavala bol, govorila joj je: "Hej, nije me briga za tvoje mišljenje. Nestavljanje čaše u sudoperi mi je važnije nego što si mi ti", napisao je ovaj pisac
Ljubav i zavođenje
23:08h Autor:
Ispovest muškarca oduševila žene: Šta znači prljava čaša u sudoperi!
Foto: Shutterstock

Metju Frej je pisc koji je člankom na svom blogu privukao veliku pažnju javnosti iskrenom ispovesti o krahu svog braka:

"Čini se dosta nerazumno ako kažem "žena me ostavila jer sam ponekad ostavljao sudove u sudoperu". Zbog toga se ona čini ludom, a ja žrtvom nerealnih očekivanja. Ljudi imaju naviku da upiru prstom u krivca ako nešto pođe po zlu. Ponekad sam ostavljao prljave čaše za piće na sudoperi, tek nekoliko centimetara dalje od mašine za pranje sudova. Nije to neka velika stvar za mene sada, nije bila velika stvar ni dok sam bio u braku. Ali, to je bila velika stvar za nju.

Svaki put kad bi ušla u kuhinju i pronašla čašu kraj sudopere, postepeno se približila kraju našeg braka. Samo ja to tada još nisam znao. Ali, čak i da jesam, bojim se da se ne bih potrudio da promenim svoje ponašanje jer bi tvrdoglavo insistirao na tome kako ja vidim stvari.

Ne ispuštajte ga, teško ćete naći drugog: 9 osobina pravog kavaljera, muškarca za sva vremena!

Muškarci nisu deca, iako se tako ponašamo prema njima

Osećaj da ga drugi poštuju je važan muškarcu. Osećaj da ga poštuje vlastita žena je ključan za život koji ima smisla. Možda sam mislio kako me supruga poštuje samo zato što sam razmenio bračne zavete s njom. Ne bi to bilo prvi put da stvari uzimam za svoje pravo. Jednu stvar koju sigurno znam je da nikad nisam povezivao stavljanje sudova u mašinu s poštovanjem koje ona ima prema meni.

Juče sam odgovarao na komentar jedne žene koja je rekla da bi žene i majke trebalo da se potrude da pomognu muškarcima, umesto da ih optužuju za svaki problem u braku. Cenim to. Ali, sećam se da je često moja supruga govorila da je iscrpljena od toga da mi stalno govori šta da radim. Zato žene kažu da je najseksepilnija stvar kad muškarac kaže: "Ja ću preuzeti to" i uradi šta god već treba da bi joj pokazao kako je tu, sposoban i voljan.

Ja sam uvek govorio: "Ako mi samo kažeš šta da uradim, to ću rado da učinim". Ali, ona nije želela da bude moja majka. Ona je želela da bude moja partnerka i želela je da koristim svoju inteligenciju i sposobnosti učenja u zajedničkom životu i domaćinstvu. Želela je da sama shvatim koje stvari treba da se urade i da osmislim svoj vlastiti način po kojem ću da radim stvari. Voleo bih da mogu da se setim zašto mi je to tada zvučalo tako nerazumno.

Kako da znaš da li te poštuje: Ako ne radi ovih 5 stvari, nije vredan tvoje pažnje!

Muškarci nisu nesposobni

Muškarci su izumeli mašine koji mogu da lete, dokazali su da se Zemlja vrti oko Sunca, projektovali su i izgradili solitere, otkrili način presađivanja organa i produženja života...

Muškarci su sasvim sposobni za život, kao što su savršeno sposobni za obavljanje svih onih stvari na koje se žene žale da ih ne rade. Ono u čemu muškarci nisu dobri je vidovitost, ili dobro predviđanje toga kako će se njihove žene osećati oko nečega zbog toga što muški i ženski emocionalni odgovori nisu isti.

"Hej Met, zašto si ostavio sudove u sudoperi, umesto u mašini?"

Pažnja: Ovo su zamke koje vas mogu koštati razvoda u 2016. godini!

Nekoliko razloga; možda jer ću ga opet koristiti, ne marim za sudove u sudoperi osim ako ne dolaze gosti, nikad neću mariti zbog čaše u sudoperi. Nikad. To je nemoguće. To je kao da se zainteresujem za heklanje. Postoji samo jedan razlog zbog kojeg ću prestati da ostavljam čašu u sudoperi. Lekcija koju sam naučio prekasno - jer volim i poštujem svog partnera, a to je nešto što njoj zaista znači.

Sada razumem da je čaša u sudoperi njoj bukvalno zadavala bol, govorila joj je: "Hej, nije me briga za tvoje mišljenje. Nestavljanje čaše u sudoperi mi je važnije nego što si mi ti".

Odjednom, nije reč o nečemu beznačajnom kao što je kvazi prljavo posuđe. Sada, to je požrtvovni čin ljubavi, te četiri sekunde koje su mi potrebne da stavim čašu u mašinu. Ne moram da razumem zašto joj je tako stalo do glupe prljave čaše. Samo treba da shvatim i da poštujem to da joj je stalo. Tada je ljubav prema njoj = stavljanje posuđa u mašinu.

Apsolutni pobednici: Samo ovakvi muškarci su vredni vaše pažnje!

Ljubav prema njoj = držanje prljavog veša daleko od poda. Ljubav prema njoj = vođenje računa o stvarima u vezi sa detetom. Ljubav prema njoj = hej draga, da li mogu da ti pomognem s nečim danas? Ljubav prema njoj = milion malih stvari koje kažu "volim te" više nego reči.

Muškarci žele da se bore za svoje pravo da drže čašu na sudoperi. To može da izgleda ovako:

"Ne s.ri, žrtvujem se zbog tebe i za.ebavaš me zbog jedne čaše kraj sudopere? Potrebno je nekoliko sekundi da se stavi unutra i to baš moram sada i baš to je problem? Želiš ovu mirno i prijatno veče da pretvoriš u rat oko čaše? Nakon svih velikih stvari koje radim zbog tebe! Ja ne bih mogao da budem toliko sitničav ni da se potrudim. Ako želiš čašu u mašini, stavi je sama umesto da mi pričaš o tome. Pospremiću je ako nam neko dolazi. Ovo je svađa oko gluposti koja je nepravedna i nemam nameru da ti popustim!"

Recept za ljubav koji će vas oduševiti: Domaći preparat koji uspeva svaki put!

Muškarac ne želi da se razvede od žene jer mu prigovara zbog čaše i to smatra posve iracionalnim. On želi da se ona složi s njim i da shvati da posuđe nije prioritet, za rešenje su potrebne sekunde. Ona bi prepoznala da to nije veliki problem u velikoj šemi života, on misli.

Ona se nikada neće složiti s njim, jer se ovde za nju uopšte ne radi o čaši. Situacija može da se preslika na bilo šta drugo u životu, kada se ona oseća potcenjeno i nepoštovano od strane svog partnera. Žena ne želi da se razvede od njega zbog čaše. Želi da se razvede jer se oseća kao da je ne ceni i ne poštuje, što znači da je ne voli dovoljno i ne može da računa na njega da uradi nešto što je njoj bitno u životu. Ne može da mu veruje. Zato, mora da ode i da pronađe novu situaciju u životu u kojoj se oseća cenjeno, zadovoljno i sigurno.

Pitali profesora zašto se nikada nije ženio: Njegov odgovor ih ostavio u čudu!

U teoriji, muškarac želi da se bori u ovoj svađi jer smatra da je u pravu, i ja se slažem s njim. Ali, prljava čaša nije bitnija od bračnog mira. Nažalost, veliki broj muškaraca ne shvata da se ona ne svađa oko čaše, već se svađa za priznanje, poštovanje, potvrdu i na kraju njegovu ljubav.

Da on to zna, da u potpunosti shvata to što ona želi na način koji njemu ne zvuči ludo, da shvata da će to da dovede do udaljavanja i kraja slaganja, ponovno bi razmislio u kojim bitkama će da se bori, a od kojih će da odustane. Ako odabereš da voliš nekoga, postaje ti užitak da radiš stvari koje će da poboljšaju vaš život i da vas približi, a ne one koje će vas bezrazložno udaljiti, pa i uništiti."

Znakovi koji pokazuju da ste sreli svoju srodnu dušu: Otvorite širom oči!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs