Ispovest

9 godina sam bio u vezi sa udatom ženom: Prošao sam kroz pakao!

I onda, jednog letnjeg dana nakon devet godina stigla mu je poruka od Lauren: "Maks, imamo divnu hemiju, ali ja trebam više od onoga što mi ti možeš pružiti."
Ljubav i zavođenje
01:06h Autor:
9 godina sam bio u vezi sa udatom ženom: Prošao sam kroz pakao!
Foto: Shutterstock

Maks Wuldridge, pedesetgodišnji novinar i bloger, odlučio je na Daily Mailu s čitateljima podeliti svoju ljubavnu priču i tako srušiti mitove o ljubavnicama…

Naime, putem medija, ali i filmova, knjiga i pesama, uglavnom slušamo o ljubavnicama, o ženama koje su nesrećne u vezama s oženjenim muškarcima koji im obećavaju brda i doline da bi ih na kraju razočarali...

Ovo je sasvim druga priča. Wuldridge se zaljubio u udatu ženu i bili su u vezi devet godina. Od prvog trenutka kad su se sreli na jednoj zabavi u Londonu, među njima su se stvorile iskre, nasmejavali su jedno drugo i otkrili zajedničke interese. Kako je napisao, nema običaj da posmatra ženske ruke kako bi otrkio da li nose burmu, pa tako nije to proverio ni kod ove dame.

Lauren mu se javila i predložila mu da joj skuva večeru u svom stanu. Našli su se na piću i tad je već bio svestan da je udata, ali nije se petljao dalje u tu priču, posebno zato što je bila majka osmogodišnjeg sina Džejka. Međutim, na trećem sastanku ni jedno ni drugi nisu mogli odoleti.

Upuštanje u aferu

"Veza je vrlo brzo postala fizička. Osećali smo se posebno, a ja sam imao osećaj kao da sam je čekao celi svoj život. Obožavao sam njen sramežljivi osmeh kad bi joj dao kompliment, obožavao sam kako je mirisala i kako je izgledala kad bi se iz ozbiljne žene transformisala u zaigranu devojčicu. Uživao sam kad bi mi zaspala na prsima”, napisao je.

Sastajali su se otprilike jednom sedmično, kad god je bila u Londonu. Lauren je inače radila od kuće istraživanja za TV producente, a nalazili su se nakon što bi joj završili sastanci. Imala je stan koji su joj roditelji kupili pre nego što se udala i koji je zadržala.

Govorila mu je da više ne može podneti da bude u istoj prostoriji s njim, a zbog toga se on osećao istovremeno posebno i krivo.

"Bilo je trenutaka, dok sam je gledao s čašom vina u ruci ili kad bismo se probudili zajedno, kad sam mislio da sam najsrećniji čovek na svetu. Trenuci koje smo provodili zajedno činili su se jedini ispravni. Tako da bih ponekad zaboravio da je udata”, rekao je Wuldridge.

Prevario je sa frizerkom: Godinama ga žena trpela pijanog i drogiranog, ovako joj se odužio! (FOTO)

Prsten i uzaludna obećanja

Ipak, s vremenom je sve češće osećao tu činjenicu. Prsten ga je neprestano podsećao da se vraća kući drugom muškarcu. Uskoro je više nije mogao nazvati ili joj poslati poruku kad god je hteo. Sastanke su planirali sedmicama unapred.

U jednom trenutku je pitao spava li još uvek s mužem. "Šališ se? Pa ja sam udata žena. Oženjeni ljudi ne spavaju zajedno", odgovorila je.

Bilo mu je drago, ali htio je izaći s njom u javnost, upoznati roditelje, prijatelje, njenog sina.

Kako su meseci prolazili, Maks je dobio rezervni ključ od njenog stana i dozvolila mu je da ostavi rezervnu majicu onde. Ponekad mu se činilo kao da želi da joj muž sazna, a ponekad je bila oprezna do krajnjih granica. Pitanje razvoda nikad nije postavljao jer se bojao da će je izgubiti, a ona je svaku rođendansku čestitku završavala rečima "čekaj me", a božićnu čestitku pitanjem: "Da li je ovo poslednja godina koju provodimo odvojeno?"

‘Kako sam se bavio putopisima, puno sam putovao. Možda sam nesvesno zbog toga i pristao na vezu s udatom ženom jer se uklapala u moj haotični životni stil. Ali bio sam spreman na kompromise. Bio sam spreman čekati da joj sin završi školu ako je to htela. Bio sam spreman na to da nemam sopstvenu decu ako je to značilo biti s njom. Mislio sam puno puta koliko se žena našlo u ovoj situaciji koje su čekale polu-partnere da ostave svoje supruge.

Kao ljubavnik imate ovo najbolje od braka – smeh, zabavu, seks. Međutim, falilo mi je emocionalne bliskosti, onog divnog osećaja gubljenja vremena s nekim i osećaja sigurnosti. Zapravo sam znao da zaslužujem više, ali sam se bojao da takvu hemiju neću naći ni sa kim drugim."

Uprkos tome što je za to vreme upoznavao žene koje su pokazivale interes, slobodne, koje su se i njemu svidele, ostao je veran Lauren. Koliko god je voleo, bio je u iskušenju da prekine vezu.

Neizbežan kraj

I onda, jednog letnjeg dana nakon devet godina stigla mu je poruka od Lauren: "Maks, imamo divnu hemiju, ali ja trebam više od onoga što mi ti možeš pružiti."

Savetovala mu je da nađe neku mlađu i ima svoju decu. Bio je u potpunom šoku, a najviše ga je šokirala zadnja rečenica – našla je nekog drugog.

Više se nikad nije čuo s Lauren. Umesto toga, tri godine nakon raskida, odlučio je svoju priču podeliti s drugima. Piše i knjigu o njihovoj vezi i kako se emocionalno oporavio od svega. Ponovno izlazi, a samom sebi je obećao da u sledećoj vezi želi nedelje i ponedeljke bez skrivanja i sve one dosadne trenutke koje parovi uzimaju zdravo za gotovo.

"Dva meseca nakon što je Lauren raskinula vezu, pronašao sam mejl njenog muža i poslao mu poruku da li je to stvarno on. Iznenadio me i odgovorio. Tad sam mu sve rekao. Više se nismo čuli”, završava Wuldridge.

Bijonse se sveti Džej Ziju: Ovako je opisala njegovu prevaru! (FOTO, VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs