Neverovatne moći

Ovo drveće vas štiti i daje energiju: Breza čuva decu i žene, uklanja nečiste sile i olakšava porođaj!

Prema starom verovanju, ova 3 drveta imaju magične moći, a evo kako će vam pomoći

Zanimljivosti
Autor:
Ovo drveće vas štiti i daje energiju: Breza čuva decu i žene, uklanja nečiste sile i olakšava porođaj!
Foto: Shutterstock

Podovi, zidovi i plafoni obavezno su se pravili od hrastovine – da bi dom i njegovi žitelji bili zaštićeni od nepovoljnih uticaja i povratili čovekovu duhovnu snagu.

Hrast ispoljava isceljujuće osobine od devet sati uveče do tri sata iza ponoći, a ostatak vremena "spava" prikupljajući snagu. Uzmite u obzir da svako drvo ima vlastite magične osobine. U šumi se morate prilagoditi energiji drveta. Ne smete bezobzirno odseći njegovu grančicu. Zagrlite stablo i zamolite drvo da vam promogne, a ono će, sasvim sigurno, tada podeliti svoju energiju s vama.

Breza

Verovanja Starih Slovena: Koje drvo valja, a koje ne valja saditi u blizini kuće?

foto: Profimedia

Prema verovanjima, u njenom lišću krile su se duše mrtvih. Upravo zbog toga, naši preci nisu sadili brezu uz samu kuću, neko pored kapije. Obavezno su pored breze stavljali klupu kako bi uživali u njenoj lepoti i razgovarali s njom.

To je uvek unosilo mir u dušu. Breza je naročito blagonaklona prema deci i ženama koje očekuju bebu. U stara vremena, žena pred porođajem obavezno se obraćala brezi, moleći je za lak porođaj i zdravo dete. Metlom od brezovog pruća čistile su se "nečiste sile" iz ćoškova kuće. Energija breze je ženska. Ona uvećava žensku lepotu i mladost.

Hrast

Grom udario u hrast porodice Mitrović i otkrio nešto neverovatno: Nezapamćeno čudo u Aranđelovcu!

foto: Profimedia

To je drvo sa najjačom energijom. Hrast nije nimalo jednostavno drvo jer se dugo navikava na čovekovo priststvo. Ali kada vas pusti pod svoje grane, više vas neće napuštati i pomagaće vam gde god da se nalazite. Ovo je drvo takođe u stanju da prenosi informacije na daljinu. Upravo zbog toga su se u drevna vremena hramovi gradili u hrastovoj šumi.

Jela

Pomozite tuji koja je počela da žuti: Prepoznajte uzrok i spasite biljku na vreme!

foto: Shutterstock

Jela je drvo koje se suprostavlja zimi i ne spava, poklanjajući svoju energiju ljudima tokom cele godine. Međutim, ona nije previše darežljiva i daje tačno onoliko koliko vam je potrebno, ali zato to čini u sva četiri godišnja doba.

Njena energija ne deluje odmah, poput munje. Može proći i cela sedmica pre nego što vi, jednog divnog ponedeljka, počnete osećati delovanje njene pozitivne energije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs