Da li ste znali?

Ovu vrstu muziku slušaju samo psihopate: Šokantno otkriće naučnika!

Iako je Hanibal Lektor, psihopata iz filma Kad jaganjci utihnu bio veliki obožavatelj klasične muzike, novo istraživanje otkrilo je nešto mnogo drugačije

Zanimljivosti
21:20h Autor:
Ovu vrstu muziku slušaju samo psihopate: Šokantno otkriće naučnika!
Foto: Profimedia

Muzika koju volite mnogo govori o vama kao osobi. Na primer, ako ste veliki obožavalac Eminema, postoji velika mogućnost da ste psihopata, pokazuje najnovija studija.

Naime, naučnici iz Njujorka otkrili su da ljudi s psihopatskim osobinama najčešće slušaju rep muziku. Otišli su i korak dalje i ustanovili da rep muzika može da predvidi takve poremećaje u budućnosti.

Iako je Hanibal Lektor, psihopata iz filma Kad jaganjci utihnu bio veliki obožavalac klasične muzike, novo istraživanje otkrilo je da je rep taj u kojem najviše uživaju psihopate.

Pesme koje su se pokazale kao "najkritičnije" bile su No Diggity grupe Blackstreet i Eminemova pesma Lose Yourself.

Precizno uputstvo psihologa: Kako da prepoznate poremećenu osobu!

Eminem, foto: Profimedia

Sa druge strane, ispitanici sa najmanjim procentom psihopatije slušali su pop muziku, uključujući My Sharona grupe The Knack i Titanium, koju izvodi pevačica Sija.

"Mediji karakterišu psihopate kao serijske ubice i agresivce, ali u stvarnosti oni nisu toliko očigledni, uopšte nisu nalik Džokeru iz Betmena", rekao je dr Paskal Voliš za The Guardian.

Dodao je i da su psihopate opasne za društvo ako se nađu na pozicijama gde mogu da učine veliku štetu, pa je nužno otkriti ih na vreme. Muzika koju slušaju tako bi mogla da postane nova pouzdana metoda.

Simptomi graničnog poremećaja ličnosti: Svi mislimo da je ovo normalno ponašanje!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs