Neverovatno

Grob devojke (16) je misterija punih 150 godina: Iz ruke od kamena cveta cveće! (VIDEO)

Već vek i po neko u njenu kamenu ruku stavlja cveće, tako da izgleda kao da raste iz nje

Lifestyle
16:26h Autor:
Grob devojke (16) je misterija punih 150 godina: Iz ruke od kamena cveta cveće! (VIDEO)
Foto: Profimedia

Tragedija je iznenada zadesila uglednu porodicu Valter u Frajburgu u Nemačkoj 1867. kada je Karolin, devojka od samo 16 godina, preminula nakon što je dobila tuberkulozu, piše portal Viralnova. Porodica je bila skrhana bolom, a Karolinina sestra - Selma, tražila da se na grobu napravi replika Karolin u prirodnoj veličini kako leži u postelji, kao da je tek zaspala nakon što je čitala knjigu. Spomenik je postavljen uz zid lokalnog groblja, na mirno i tiho mesto obraslo travom i drugim rastinjem. Neobjašnjiv deo? Poslednjih 150 godina neko ostavlja cveće ispod kamene ruke skulpture tragično preminule devojke! Nedugo nakon Karolinine sahrane, kada je cveće sa pogreba već počelo da truli, Selma je počela da primećuje da neko uporno donosi nove, sveže ruže i ostavlja ih pored ruku skulpture.

Ušao je unutra i prespavao, izašao bled i prestravljen: Tajnu zauvek odneo u grob!

foto: Profimedia

Meseci i godine su prolazili, a cveće se uvek iznova i iznova pojavljivalo. Čuvar groblja nije mogao da pomogne u razrešavanju ove misterije, a čitava priča se pročula po Nemačkoj. Porodica je pričala da, za života, Karolin nikada nije pominjala nekog momka ili eventualno simpatiju iako je postojalo opšte mišljenje da cveće mora da ostavlja neka zaljubljena duša.

Ipak, svi oni sada su davno pokojni, a sveže cveće svakog jutra je u ruci skulpture! Procenjuje se da je preko 50.000 ruža do sada ostavljeno na grobu Karolin Valter, ali ko ih donosi i zašto zauvek je ostalo misterija.

Misterija Bermudskog trougla postala još veća: Čudno ostrvo izronilo iz vode!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs