Svi smo sreli bar jednog

3 znaka da vam kolege rade iza leđa: Ovakvim ljudima ne treba verovati!

Sa osobom koja je fokusirana samo na sebe i svoj lični uspeh, teško je uspostaviti kolegijalni odnos pun poverenja
Zanimljivosti
23:36h Autor:
3 znaka da vam kolege rade iza leđa: Ovakvim ljudima ne treba verovati!
Foto: Thinkstock

Imate osećaj da kolegi ili koleginici na poslu jednostavno ne možete da verujete?

Ova tri znaka definitivno govore da ste u pravu!

1. Preuzima sve zasluge za (zajednički) radNema osobe koja se u svom radnom okruženju barem jednom nije susrela s kolegom koji bez ikakvog problema preuzima sve zasluge za nešto što je bio timski rad ili nešto u čemu uopšte nije učestvovao. Kada kolega vaše individualne ideje predstavi kao svoje, to je znak za uzbunu, otkriva psiholog Niki Martinez.

2. Nije timski igračZdrava kompetitivnost poželjna je kod svakog radnika i nema ništa loše u tome ako želite da budete najbolji u svom poslu. Međutim, važno je u svemu tome ostati timski igrač, a ako vaš kolega uvek ignoriše tim i radi isključivo za sebe, to će u jednom trenutku postati problem. Sa osobom koja je fokusirana samo na sebe i svoj lični uspeh, teško je uspostaviti kolegijalni odnos pun poverenja, a ako među vama ne postoji poverenje, onda radna atmosfera postaje neprijatna.

Kako da donesete i najteže odluke: Psihološki trik pomaže u najgorim situacijama!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

3. Često ga/je ulove u lažiLaži narušavaju zajedništvo i stvara sumnju među kolegama, a upravo je to još jedan nepopravljiv udarac poverenju. Nekima je iskrenost na radnom mestu izrazito važna, dok se drugi njome ne zamaraju i spremni su na laži.

Da li ste znali da je prema istraživanjima jedan od najčešćih problema u radnom okruženju prihvatanje konstruktivne kritike? Ko radi, taj i greši!

Svi nailazimo na izazove u svom poslu i pravimo greške. Ponekad ih ne primetimo sami, nego će nam na propuste ukazati kolege. Naravno, na tome ćemo im biti zahvalni jer tako učimo da budemo bolji. Nekim ljudima prihvatanje konstruktivne kritike ili ukazivanja na učinjenu grešku jednostavno nije jača strana, a sa osobama koje ne žele da prihvate pomoć kolega teško je raditi.

Oprostite, ali ne zaboravite: Zašto nikad ne treba da se vratite onome ko vas je povredio!

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs