Poruka internacionalne energetske agencije

Nepopravljiva šteta: Evo zašto ne smete da punite mobilni telefon tokom noći!

Cena punjenja preko noći postaje značajno veća, jer telefon se bez potrebe minimalno puni i do čak četiri sata
Zanimljivosti
16:46h Autor:
Nepopravljiva šteta: Evo zašto ne smete da punite mobilni telefon tokom noći!
Foto: Thinkstock

Svi korisnici pametnih telefona upoznati su sa problemom brzog pražnjenja baterije - verovatno morate bar jednom u 24 sata da punite svoj mobilni telefon.

Iako smo navikli da punjač držimo uključen u struju tokom cele noći, to ne smete da radite!

Zahvaljujući Internacionalnoj energetskoj agenciji (IEA), energetska efikasnost punjača i telefona značajno je poboljšana u poslednjih nekoliko godina. Kada je punjač bez mobilnog telefona uključen u struju, troši pola vata manje struje.

Prostim rečima, za godinu dana jedan takav punjač može potrošiti struje koliko je potrebno da bi se zagrejao jedan bojler.

Zbog ovoga ćete ostariti pre vremena: Navika koja čini nepopravljivu štetu!

Potrošnja energije kada je telefon na punjenu prosečno dođe do 3,6 vata, a pada na 2,24 vata kada se baterija telefona napuni. Cena punjenja preko noći postaje značajno veća, jer telefon se bez potrebe minimalno puni i do četiri sata!

Pametni telefoni dolaze sa originalnim punjačima koji u trenutku kada je baterija puna 100%, sprečavaju da ne dođe do neke nezgode.

Da li ste znali da dugo držanje mobilnog telefona na punjaču šteti bateriji i smanjuje trajanje iste? Kratka punjenja mobilnih uređaja najbolje su rešenje, pa što pređite na ovakav način dopunjavanja baterije.

90 odsto ljudi ne zna ove informacije: Mogu da vam spasu život!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs