Obratite pažnju

Zbog ovoga ćete ostariti pre vremena: Navika koja čini nepopravljivu štetu!

Položaj vrata i glave pri ovoj aktivnosti uzrokuje prerano stvaranje bora na licu, vratu i dekolteu
Lepi & Zdravi
16:38h
Zbog ovoga ćete ostariti pre vremena: Navika koja čini nepopravljivu štetu!
Foto: Shutterstock

Verovatno vam je već poznato da moderna tehnologija uzima svoj danak, ali, ovaj put reč je o uticaju na izgled i zdravlje kože!

Dermatolozi upozoravaju da su osobe koje često gledaju u svoj mobilni telefon podložnije boranju kože lica i nastanku pregiba u predelu vrata i dekoltea, zbog čestog položaja u kojem glavu naginju ka dole - prenosi Dejli mejl.

To poslednjih godina sve češće pogađa i mlade žene, dok se prethodne generacije nisu zbog toga brinule i do svojih 60 - ih godina.

Prirodni botoks! Domaća maska za transformaciju kože: Rezultati su vidljivi odmah!

"Svakodnevno gledanje u ekrane mobilnih telefona i tableta u tom položaju i te kako ima uticaj na promene na koži, a poslednjih desetak godina taj problem pogađa sve mlađe žene", upozorava Kristofer Roland Pejn, konsultant dermatolog na klinici u Londonu.

To područje je posebno osetljivo kod žena jer je izloženije uticaju i sunčevih zraka, pri čemu trpi gornji sloj kože, koji postaje sve tanji i gubi elastičnost.

Prosečni vlasnik pametnog telefona provede više od dva sata na dan gledajući u ekran svog telefona, a procenjuje se da čita poruke, mailove i slično i do 150 puta dnevno!

Najbolje frizure za žene posle 40-e: Podmladiće vas i do 10 godina! (FOTO)

Kada se tome pridoda i vreme provedeno gledajući u tastaturu računara, nije ni čudno što se sve mlađe generacije suočavaju sa problemom koji je do skoro bio rezervisan samo za starije!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs