SVEŠTENIK(63) OŽENIO DEVOJČICU OD 12 GOD, A IZABRAO JE ZA SEBE KADA JE IMALA SAMO 6: Vesti o prvoj bračnoj noći su ŠOK

Ceo svet je ostao šokiran događajem iz Gane kada je 63-godišnji sveštenik oženio devojčicu od 12 godina, koju je izabrao za sebe kada je imala samo 6 godina

Zanimljivosti
16:19h
SVEŠTENIK(63) OŽENIO DEVOJČICU OD 12 GOD, A IZABRAO JE ZA SEBE KADA JE IMALA SAMO 6: Vesti o prvoj bračnoj noći su ŠOK
Foto: Printscreen/X

Čovek, poznat kao Gborbu Vulomo, oženio se devojčicom, navodno po imenu Naa Okromo, a venčanje se održalo u subotu, 30. marta, u Gani. Lokalno stanovništvo govorilo je da je to deo tradicije i insistirali sa izjavom da će njen muž čekati dovoljno dugo "dok ona dostigne zakonsku starost za brak i porođaj".

Sveštenik je odabrao devojčicu kada je ona imala samo šest godina. Sada se očekuje da devojčica prođe kroz još jednu ceremoniju koja se fokusira na pročišćavanje. Veruje se da joj ovaj ritual daje moć da obavlja svoje dužnosti kao supruga Gborbu Vulomoa, što uključuje i rađanje dece.

Sveštenstvo ove zajednice branilo je brak sveštenika i devojčice rečima: "Ona još uvek ide u školu, ne živi sa Gborbu Vulomo. Započeli smo tradicionalni brak Naa Jomo Ajemuade (12-godišnjakinje) da bismo od nje odvratili druge muškarce. Kada sazri, imaćemo finalni obred“. Star FM u Gani je izvestio da je ceremonija bila potrebna „kako bi se osiguralo da je nijedan muškarac seksualno ne uprlja“.

Prestavnici ove zajednice rekli su: „Naa Jomo Ajemuade je reinkarnirana žena koja je živela pre više od 300 godina i vratila se da bi obezbedila da se mogu obaviti sveti rituali jednog od božanstava koji se godinama nisu izvodili”.

Sveštenik će „morati da sačeka da ona sazre ili dostigne zakonsku starost za brak i porođaj“ da bi imao seksualne odnose sa svojom novom suprugom, prenosi Mirror.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs