TEK NAKON NJIHOVE SMRTI

OTKRIVENI JEZIVI DETALJI SA SNIMANJA SOPRANOVIH: Toni Siriko imao debeo dosije, Gandolfini nestao 4 dana pred smrt

Šta se to dešavalo na snimanju serije Porodica Sopranovih? Nakon smrti Tonija Sirika, istina izašla na videlo

Zanimljivosti
Autor:
OTKRIVENI JEZIVI DETALJI SA SNIMANJA SOPRANOVIH: Toni Siriko imao debeo dosije, Gandolfini nestao 4 dana pred smrt
Kako je umro Toni Siriko?, Foto: Profimedia

Preminuto je glumac Toni Siriko (79) koji je igrao gangstera Paulija Valnutsa u seriji Porodica Soprano.

"S velikom žalošću, no s ogromnim ponosom, ljubavlju i mnogo lepih uspomena, porodica Genara Antonija Sirika vas želi obavestiti o njegovoj smrti 8. jzla 2022. ujutro", napisao je njegov brat Robert Siriko, rimokatolički sveštenik, na Fejsbuku.

Siriko je igrao jednu od glavnih uloga u HBO-ovoj drami koja je s emitovanjem započela 1999. godine i rano postala hit u takozvanom zlatnom dobu televizije. Premda je igrao manje uloge u šest filmova Vudija Alena od 1994. do 2016, Siriko nije bio naročito poznat pre svoje nagle slave koju je postigao ulogom kapetana u kriminalnoj porodici Tonija Soprana.

Siriko je često igrao američke gangstere italijanskog porekla, uključujući i manju ulogu u filmu "Dobri momci", popularnom hitu iz 1990. Siriko je takođe skrenuo u komediju, pozajmivši glas Viniju, psu koji govori, u animiranoj seriji "Porodični čovek".

Proveo 20 meseci u zatvoru

Glumio je u filmovima Vudija Alena poput "Meci iznad BroDVEJA" iz 1994, "Moćna Afrodita" iz 1995, "Svi kažu volim te" iz 1996, "Razarajući HarI" iz 1997, "Superstar" iz 1998., a nakon slave iz "Porodice Soprano" glumio je i u filmu "Café Society" iz 2016.

Rođen u njujorškoj četvrti Bruklin 29. jula 1942, Siriko je 20 meseci proveo u zatvoru zbog nezakonitog posedovanja oružja ranih 1970-ih godina.

1 / 6 Foto: Profimedia

Mračne tajne sa snimanja serije Sopranovi

Nakon što je prestalo snimanje novih epizoda serije Porodica Soprano, počele su da se otkrivaju razne tajne:

Džejms Gandolfini bio je u kontaktu sa pravim članovima mafije koji su pratili seriju i često mu davali savete za sledeće epizode. Kada je serija krenula sa emotivanjem, snimci FBI-a su otkrili kako su članovi mafijaške porodice iz Nju Džersija Dekavalkante raspravljali o tome da li su upravo oni prikazani u seriji.

Uloga Tonija Soprana na počeku je bila ponuđena Reju Lioti i Antoniju Lapagiliju, ali su je oni odbili.

Toni Siriko koji je tumačio lik Paula Valnatsa Gualterija ima dugačak policijski dosije i bio je uhapšen 28 puta, pre nego što se pridružio glumačkoj postavi serije.

U jednoj od epizda četvrte sezone, Toni napda Kristofer zbog problema koje je radio usled konzumiranja droge. Toni mu je rekao: Tu smo kako bi popričali o tome kako se ubijaš drogom.

Kristoger mu je na to odgovorio: Ja ću se ubiti? Ti tako je*eno ždereš da ćeš dobiti infarkt do 50. godine.

Jeziva podudarnost je to što je glumac Gandolfini umro od infarkta u 51. godini na putu za Rim.

Lilo Brankato koji je glumio Meta evilagua u drugoj sezoni serije, u stvarnom životu bio je umešan u pljačku droge, u kojoj je ubijen policajac, odlužio je osam godina zbog toga. Bez obzira na zatvor, Brankato se proslavio ulogom u filmu Back in the day iz 1993. godine.

Glumac Luis Gros uhapšen je u Njujorku nakon što je pokušao da kupi robu lažnim novčanicama. Gros je bio poznat policiji zbog više provala, krađa, posedovanja droge i oružja.

Toni Darou koji je glumio mafijaškog šefa Lari Boj Barasea bio je član mafijaške porodice Gambino. FBI ga je uhapsio 2004. godine zbog pretnji jednom čoveku.

Magazin GQ objavio je članak "Noć kada je Toni Soprano nestao" istog dana kada je glumac Džejms Gandolfini umro. U tekstu je otkriveno kako je glumac imao probleme zbog slave, porodice i zavisnosti. Gandolfini je često izostajao sa snimanja i niko nije znao šta se sa njim događa - Pre smrti nestao je na četiri dana, ali se na kraju pojavio u jednom kozmetičarskom salonu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs