SVAKA ČAST

OVA DEVOJKA JE PRAVA SENZACIJA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Evo zašto ceo svet priča samo o njoj! (FOTO)

Ona je ispisala istoriju, ovakav uspeh je poslednji put zabeležen pre 70 godina. Ono što je ona uradila, malo ko bi mogao

Zanimljivosti
Autor:
OVA DEVOJKA JE PRAVA SENZACIJA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Evo zašto ceo svet priča samo o njoj! (FOTO)
Foto: Profimedia

Na ovim Olimpijskim igrama mnogi sportisti i sportistkinje su privukli pažnju medija, neki lepotom, neki talentom, a ova devojka se posebno izdvojila uspesima koje je uspela da postigne iako još nema ni 30 godina.

Australijanka Ema Mekion (27) je apsolutna zvezda svetskog plivanja, a na Olimpijskim igrama je i četiri puta obarala rekorde. Zahvaljujući ogromom talentu, o njoj ovih dana priča ceo svet.

Ova plivačica osvojila je i sedmu medalju na Igrama u Tokiju i time postala tek druga žena u istoriji Olimpijskih igara sa sedam medalja na jednim Igrama, pošto je to uspela samo tadašnja sovjetska gimnastičarka Marija Gorohovskaja davne 1952. godine, pre 70 godina.

Tako je Australijanka stigla do medalje u svakoj disciplini u kojoj je nastupila. Olimpijski rekord na 50 metara slobodno je rušila tri puta (u kvalifikacijama, polufinalu i finalu), a olimpijski rekord je postavila i u disciplini 4x100 mešovito sa svojim koleginicama.

Imala je od koga i da nasledi ljubav prema plivanju. Rođena je u plivačkoj porodici - i otac i brat su poznati plivači. Prošle godine, posle napornih treninga i pripreme za Olimpijadu u Tokiju, bila je razočarana kada je sve pomereno za godinu dana. "Bio je to za mene šok jer sam bila jako fokusirana i sve što sam imala dala sam za trening. Bilo mi je teško jer nisam mogla samo da se 'prebacim' u jednom danu, još sam želela da treniram. Bilo mi je teško da se prilagodim i samo kažem 'OK, sad ćemo da odmaramo'. Bilo mi je potrebno nekoliko nedelja da se 'spustim'", rekla je Ema prošle godine.

Jedino što voli kao plivanje, kako sama kaže, jeste njen pas Džeks, koji voli da pliva i kojeg često vodi i na treninge i u šetnje pored okeana, te plivanje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs