ISTINA

Svi okviri i ograničenja u životu su iskonstruisani isključivo u našoj glavi: Kad se oslobodite ovih navika život postaje bolji!

Kad se oslobodite svih strahova koji ste sebi sami nametnuli, tad počinje pravi život

Zanimljivosti
21:49h Autor:
Svi okviri i ograničenja u životu su iskonstruisani isključivo u našoj glavi: Kad se oslobodite ovih navika život postaje bolji!
Foto: Shuterstock

"Možete da se fokusirate na prepreke i barijere ili možete da se fokusirate na prevazilaženje i rešavanje problema", ove reči je izgovorio Tim Kuk, direktor kompanije "Epl". I zaista, ovo je, pre svega, naš izbor. Da li ćemo se boriti ili odustati samo je naša odluka.

Činjenica je da često mi sami ometamo naš duhovni rast. Čim shvatite da radite pogrešno, možete to i da popravite. U tom slučaju ćete i život promeniti iz korena.

Ne ograničavajte se

Jedini okviri i ograničenja koja postoje u ovom životu su isključivo u našoj glavi. Kad naiđemo na nešto što se čini da je nemoguće ostvariti, to nije ništa drugo do zid koji smo sami postavili. Rešenje je vrlo jednostavno: srušite sve zidove, jer možete sve, bez izuzetka.

Sve više čitam knjige, a sve manje brišem prašinu: Mudrost ove žene će vas otrezniti!

Prestanite da kritikujete sebe

Samokritičnost može da nas zaustavi na putu ka ostvarenju snova. Često smo sami sebi najgrublji i najokrutniji kritičari, što je potpuno pogrešno. Kada kritikovanje zamenite sa ohrabrujućim mislima, moćićete i da napredujete.

Opustite se i oslobodite se straha

Najčešće se bojimo onoga u šta smo sami sebe ubedili. Nepoznato i novo trebalo bi da bude uzbudljivo, a ne izvor straha i anksioznosti.

Ne prihvatajte sve što neko kaže lično

Tuđa mišljenja ni u kojoj meri ne bi trebala da utiču na naše emocije. To što neko misli ne sme da vas pogađa. Jedino bitno mišljenje je ono koje vi imate o sebi samima.

Oslobodite se osećaja krivice

Kajanje i razmišljanje o greškama je potpuno gubljenje vremena. Svi greše i to je sastavni deo života.

Reagujte odmah

Ako morate da rešite težak zadatak, krenite u njegovo rešavanje odmah, bez postavljanja pitanja da li to zaista možete. Ukoliko posumnjate u sebe, samo ćete odložiti izvršenje, a time rizikujete da nikada ni ne završite započeto.

Recite zbogom negativnim ljudima iz okruženja

Nikome ne trebaju ljudi koji će ih potsećati na mane i uvek tražiti negativnu stranu svake priče.

Ne tražite odobrenje ni od koga

Umesto da tražite odobrenje od drugih, prepustite se svom instinktu. Vi ste jedina osoba koja sme da donosi odlike koje se tiču vašeg života.

Oslobodite se prošlosti

Razmišljanje o prošlosti vas sprečava da krenete napred. Živite u sadašnjosti i uživajte u sakom trenutku.

Svaka kuća mora da ima ove 3 ikone: Čuvaju ukućane od bolesti i zlobe!

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs