Život piše romane

Svaki dan je prolazio pored beskućnice: Šokirao se kada je saznao istinu o njoj! (FOTO)

Nije mu tražila novac, samo mu se nasmešila i poželela mu dobro jutro, a onda je počeo da priča i saznao njenu neverovatnu životnu priču
Lifestyle
05:18h Autor:
Svaki dan je prolazio pored beskućnice: Šokirao se kada je saznao istinu o njoj! (FOTO)
Foto: Facebook / Gregsmithhybrid

Greg Smit je osnivač fitnes kompanije Hybrid Athletes. Kako je često na poslovnim sastancima, u odelu, redovno ga zaustavljaju beskućnici i traže novac. Ali ne Ejmi Džo. Ona mu se jednostavno nasmešila i poželela dobro jutro. Greg je ostao potpuno zatečen, zastao je i porazgovarao. Od tada, Greg svakog utorka ruča s njom. Ali njihova priča (tj. post u kom Greg opisuje njihov susret) postala je viralna zbog nečeg potpuno drugačijeg.

Sredili ih, nahranili i usrećili bar na jedan dan: Beskućnici plakali od sreće! (VIDEO)

<\/div>

"Upoznajte Ejmi Džo

Poslednjih nedelja svakog utorka Ejmi Džo i ja ručamo u centru Orlanda. Nekih nedelju dana, svakog dana sam je viđao kako stoji na uglu i nikada mi nije tražila novac. Jednostavno bi rekla: "Dobro jutro, i nadam se da će vam dan biti dobar" i nasmešila se. Kako radim u centru i stalno sam u odelu, često me pitaju za novac, ali Ejmi nikad.

Sada, svakog utorka Ejmi i ja ručamo. Nekih pola sata, sat slušam i divim se koliko je ova žena pozitivna, iako u stvari nema ništa. Prošle nedelje me je potpuno šokirala… ne zna da čita. Ejmi Džo ne puši, ne pije, ne uzima drogu niti išta slično. Jednostavno nikada nije imala nikoga ko bi je naučio da čita. Rekla mi je da joj je neverovatno teško da nađe posao. Spomenula je da sav novac koji skupi potroši u knjižari kako bi pozajmila knjige pomoću kojih uči da čita. Troši na knjige umesto da kupi HRANU! To me je slomilo. Ona će radije da uči da čita nego da jede!

Pitala beskućnika zašto je na ulici: Njegov odgovor će vas rasplakati! (FOTO)

<\/div>

Bio sam blagosloven s dvoje prekrasnih roditelja i porodicom koja je uvek mogla da mi pruži sve što mi je trebalo i što sam hteo. Ejmi Džo nije. Sada, ne samo da ručamo nego je učim da čita. Pozajmim joj knjigu na nedelju dana i zajedno je čitamo, a ostatak nedelje ona sama vežba.

Ovo ni na koji način ne pišem da bi iko sažaljevao Ejmi Džo ili da se hvalim kako činim nešto dobro. Ovo delim kako bi možda podstakao druge da nekome pomognu. Mnogo je ljudi poput Ejmi Džo. Nisu svi gladni, beskućnici ili povređeni. Neki su možda članovi vaše porodice. Pomaganje može da bude krajnje jednostavno – ponekad je dovoljno da nekoga pozdravite i nasmešite mu se. Imao sam dovoljno sreće u životu s novcem i sada mogu da pomognem Ejmi Džo, pa je to ono što ću da uradim. Ali ko je vaša Ejmi Džo? Nikada ne znate šta možete da uradite dok ne pokušate nekome da pomognete."

Na kraju, Greg je osnovao i fondaciju kako bi pomogao Ejmi, ali i svima drugima kojima je pomoć neophodna.

Radikalna odluka šefa: Saznao da su radnica i njena deca beskućnici, evo šta je uradio! (VIDEO)

<\/div>

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs