Neverovatno

Putinova bivša žena poseduje palatu veću od Bele kuće: Ljudmila ne zna šta će sa parama!

Reč je o palati Volkonski u istorijskom središtu Moskve koja ima oko 6.000 kvadratnih metara i veća je čak i od Bele kuće
Lifestyle
18:46h Autor:
Putinova bivša žena poseduje palatu veću od Bele kuće: Ljudmila ne zna šta će sa parama!
Foto: Profimedia

Bivša supruga ruskog predsednika Vladimira Putina stvorila je udruženje koja u svom vlasništvu drži istorijsku zgradu u Moskvi koja istom tom udruženju omogućava milionske zarade od izdavanja. Rojtersova istraga otkrila je da su zgradu renovirali Putinovi prijatelji, a najamnina se sliva u privatnu kompaniju u vlasništvu osobe s istim imenom kao i Putinova bivša supruga, Ljudmila Aleksandrova Škrebnjova, piše Express.hr

Reč je o palati Volkonski u istorijskom središtu Moskve. Nekad je to bila plemićka palalata, ali sada je u vlasništvu Centra za razvoj interpersonalne komunikacije (CRIK), udruženja kojeg je Ljudmila Putina osnovala 2002. godine. Samo udruženje ima nekoliko kancelarija u palati, ali većinu zgrade iznajmljuju raznim kompanijama, a među njima nalaze se i dve velike državne banke.

Sama palata ima gotovo 6.000 kvadratnih metara i nešto je veća čak i od Bele kuće. Zanimljivo je da je nekad bila u vlasništvu generala Nikolaja Volkonskog, dede slavnog pisca Lava Tolstoja.

Povratak Ljudmile, bivše žene koju je Putin izbrisao: Isplivali detalji 4 godine od razvoda! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Stanari redovno plaćaju kompaniji pod imenom Meridian, a ona je u 99% vlasništvu druge kompanije pod nazivom Interservis. Ta kompanija je pak u vlasništvu žene po imenu Ljudmila Aleksandrova Škrebnjova. Rorjters sam priznaje da nisu uspeli da otkriju definitivne dokaze da je stvarno reč o Putinovoj bivšoj supruzi i da nije samo reč o neviđenoj podudarnosti.

Osim toga, postoje i drugi dokazi da je bivša prva dama Rusije i vlasnica Interservisa zapravo jedna te ista osoba. Postoje dokazi da je prijašnja šefica Interservisa bila Olga Aleksandrova Comajeva, a ruski mediji su svojevremeno o njoj pisali kao o sestri Putinove supruge.

Povrh svega toga, ostalih 1% Meridiana u rukama drži Tatjana Šestakova, bivša supruga Vasilija Šestakova. Vasilij je, inače, stari prijatelj Vladimira Putina i njegov sparing partner.

Od devojke iz skromne porodice do prve dame pakla: Pustinjska ruža u rukama Bašara el Asada! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kad je reč o novcu, teško je proceniti koliku tačno najamnina ubiru od stanara. Poznato je da banka VTB plaća više od 2 miliona dolara godišnje, a kad se pogledaju finansijski izveštaji Meridiana nemoguće je proceniti koliko novca ukupno zarađuju od stanarina i koliko tog novca isplaćuju CRIK-u. Sve to uklapa se u uvrežene načine postupanja u Putinovoj Rusiji gde ljudi bliski predsedniku imaju velike privilegije i dobro zarađuju od državnih ugovora, zajmova i drugih beneficija od državnih kompanija.

Rojters podseća kako su relativno nedavno izvestili o Putinovom zetu, Kirilu Šamalovu koji je postao milijarder nakon što je oženio predsednikovu kćerku. Nakon venčanja uspeo je da kupi i vilu u Birajicu u Francuskoj.

Novi muž bivše Putinove supruge takođe je dobro prošao. Naime, nakon karijere u organizovanju događaja i on se obogatio pa sada u vlasništvu ima vilu u Birajicu navodno vrednu oko 6 miliona evra.

Zašto je predsednik Francuske oženio 25 godina stariju ženu: O ovome bruji svet! (FOTO, VIDEO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs