Njih vredi poslušati

Poznate dame vas savetuju: Kako da zavolite svoje telo! (FOTO)

Zahtevi i standardi lepote učinili su ponekad da se i najslavnije žene, često sa titulama najlepših osećaju neprivlačno, ali i da progovore o pravoj ženskoj lepoti, samopouzdanju i svemu onom što ženu čini lepom
Lifestyle
11:56h Autor:
Poznate dame vas savetuju: Kako da zavolite svoje telo! (FOTO)
Foto: Profimedia

Ideali lepote menjali su se tokom godina, a verovatno su sve žene, u zavisnosti od perioda u istoriji bile na pijedestalu i prema određenim kriterijumima spadale u apsolutne lepotice. Ali, da li je "teror" fizičke lepote koji ženu gleda kao objekat, koji treba u zavisnosti od trenutka da se ukalupi u određene norme, jedino merilo ženske lepote?

Zahtevi i standardi lepote učinili su ponekad da se i najslavnije žene, često sa titulama najlepših osećaju neprivlačno, ali i da progovore o pravoj ženskoj lepoti, samopouzdanju i svemu onom što ženu čini lepom. Njihovi citati učiniće da shvatimo šta je zaista važno i da naučimo da volimo svoj odraz u ogledalu.

1. Svim ženama koje misle da su debele jer ne nose konfekcijski broj nula - vi ste predivne, društvo je ružno.(Merilin Monro)

Prljave tajne Merilin Monro: 12 činjenica koje niste znali o fatalnoj plavuši!

2. Sledeći put kada se pogledate u ogledalu pokušajte da zaboravite kriterijume koji kažu da ste previše debele, previše blede, prestare, oči su vam premale ili nos preveliki. Pogledajte se u ogledalo i u svoje lice. Kada popusti kritika, videćete pravu sebe, bez osude i to je prvi korak za promenu doživljaja sveta. (Opra Vinfri)

3. Nije dobro ako si premršav, niti ako si predebeo. Nemoguće je zadovoljiti svakoga, zato je najbolje da prestanemo da se trudimo. (Dženifer Aniston)

Kraljica lepe kose otkrila u čemu je tajna: Zlatni saveti Dženifer Aniston! (FOTO)

4. Godinama nisam mogla da prihvatim svoje telo i kako izgleda. Govorila sam sebi: "Ne možeš da nosiš ništa bez rukava ili s naramenicama". Ali, odjednom mi je sinulo. Kako bi bilo da sama sebi ne šaljem tako negativne poruke i kažem sebi nosi to i uživaj? Sada se, više nego ikada, osećam prijatno u svemu što nosim. (Dru Barimor)

5. Kaže se da je lepota u oku posmatrača, a ja kažem da je oslobađajuće kada shvatiš da si upravo ti taj posmatrač. Ovo nam daje moć da potražimo lepotu na mestima na kojima se drugi ne usude da traže, uključujući i u nama samima. (Salma Hajek)

Pojavila se bez šminke i šokirala sve: Ovako stvarno izgleda Salma Hajek! (FOTO)

6. Lepota je onaj osećaj iznutra, ono što se vidi u očima. To nije nešto fizički. (Sofija Loren)

7. Sreća i samopouzdanje su najlepše stvari kojima možemo da se ogrnemo. (Tejlor Svift)

8. Morala sam da odrastem da bih naučila da volim svoje telo. U početku nisam imala samopouzdanje. Napokon mi je sinulo - ili ću da mrzim sebe ili ću da se volim. Izabrala sam ljubav prema sebi. I tada je sve krenulo. Stvari za koje sam mislila da nisu atraktivne postale su seksi. Samopouzdanje vas čini seksepilnima. (Kvin Latifa)

9. Mršave devojke ne smatram privlačnima, budimo srećni i zdravi. Nikad nisam imala problem sa poimanjem svog izgleda. Radije ću da ručam sa svojim prijateljima, nego da odem u teretanu. (Adel)

Ana Nikolić pokazala drugačije telo: Na odmoru sa viškom kilograma! (FOTO)

Foto: Beta
Foto: Beta

10. Mislim da je bez obzira na veličinu i oblik tela važno da prihvatimo svoj izgled. Žensko telo je predivno. Volela bih da su žene ponosne na svoja tela i da ne osuđuju druge žene što su ponosne na svoja tela. (Kristina Agilera)

11. Verujem u manikir. Verujem u preterano oblačenje. Verujem u lenjost i verujem u ruž. Verujem u ružičastu boju. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan... verujem u čuda. (Odri Hepbern)

12. Lepota znači dobro se osećati u svojoj koži. Poznavanje i prihvatanje sebe kakav jesi. (Elen Dedženeris)

13. Prihvatite svoje obline i ono što jeste. Ponosna sam kada mi dođu mlade devojke i kažu: "Imam obline i zbog toga sam sada ponosna". (Kim Kardašijan)

Ovo je njena tajna: Zovu je Telo, a i u 52. godini izgleda fantastično! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs