Niko ne zna šta se desilo

Otišao na operaciju zuba i izgubio pamćenje: Misterija koju lekari ne mogu da reše!

Vilijamov slučaj lekari iz svih oblasti medicine nazivaju Pitanje od milion dolara
Lifestyle
23:38h Autor:
Otišao na operaciju zuba i izgubio pamćenje: Misterija koju lekari ne mogu da reše!
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Čovek po imenu Vilijam, vojnik iz Velike Britanije, pre 10 godina je otišao kod stomatologa kako bi mu operisali zubni kanal. Međutim, te 2005. godine su mu ubrizgali anestetik i od tad je njegova memorija stala!

"Posle toga se ne sećam ničega. Od tog zahvata nijednu uspomenu ne mogu da memorišem, niti ničega da se setim. Pamćenje novih stvari mi traje 90 minuta, i poslije sve zaboravim", ispričao je on za BBC.

Sada zna da ima problem, zato što uz pomoć supruge sebi piše detaljnije poruke u telefonu pod nazivom "Prvo pročitaj ovo".

Pozajmila šminku od drugarice i postala invalid: Tragična sudbina mlade mame (27)!

Stomatologu i dalje nije jasno šta se desilo toga dana. Seća se da je, kada je završio sa intervencijom, Vilijam bio bled i nije mogao da se pokrene. Završio je u bolnici, gde su lekari prvo posumnjali da je imao reakciju na anestetik i time izazvao krvarenje u mozgu. Međutim, dokaza za to nije bilo.

Na kraju su se složili da je Vilijam doživeo neki vid anterogradne amnezije, ali su snimci skeniranja delova mozga zaduženi za sećanja bili sasvim u redu.

Druge prognoze su da VIlijam ima psihogenu bolest i traumu, što takođe nije medicinski potvrđeno. I dan-danas, posle punih 10 godina, lekari ne znaju razlog njegovog stanja, a stručnjaci iz svih oblasti medicine nazivaju ga Pitanje od milion dolara.

Žena se vratila sa onog sveta i otkrila: 12 saveta za život bez kajanja! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs