Oprez na putovanju

Opasne i loše po zdravlje: Tri stvari koje morate da proverite u hotelskim sobama!

Spoljašnji izgled nekada može biti samo kamuflaža, zato dobro obratite pažnju
Lifestyle
14:46h Autor:
Opasne i loše po zdravlje: Tri stvari koje morate da proverite u hotelskim sobama!
Foto: Shutterstock

Iako postoji velika verovatnoća da je posteljina u hotelskoj sobi čista i oprana, može se desiti da se opasnost krije ispod površine.

1. Najprljaviji predmet u sobi

Brojna istraživanja su potvrdila da je najprljaviji predmet u hotelskim sobama daljinski upravljač koji može da sadrži jednaki broj mikroorganizama kao i WC daska. Razlog je taj što ga dodiruje svako, a osoblje hotela ga nikada ne očisti. Na drugom mestu se nalazi telefon, odnosno njegova slušalica. Pre nego što upotrebite neki od navedenih predmeta, temeljno ga prebrišite antibakterijskim maramicama.

2. Najprljavije mesto u sobi

Hotelske sobe su presvučene tepisima ili itisonima koji na prvi pogled izgledaju vrlo čisto i održavano. Ali, spoljašnji izgled je zapravo samo kamuflaža jer hotelski itisoni skrivaju brojne opasnosti za vaše zdravlje. Naime, servis za čišćenje tepiha ovu površinu održava vrlo površno, što nikako nije dovoljno da ukloni svu prljavštinu unesenu cipelama i za zdravlje opasne mikroorganizme poput gljivica, bakterija i virusa. Zato u hotelima nikada nemojte hodati bosi.

3. Opasnost koja vreba iz kreveta

Čak i ako je posteljina čista, opasnost se može kriti ispod njene površine – u hotelskom dušeku. Pre nego što legnete ili izvadite stvari iz kofera i naslažete ih po krevetu, podignite pokrivač i izvršite brzi pregled dušeka. Ako primetite neobična, sitna ‘zrnca’ koja se pomeraju, reč je o stenicama. Iako možda zvuči paranoično, stenice u hotelskim sobama nisu nikakva retkost. Ako posumnjate da se na vašem dušeku kriju stenice, uklonite sve stvari iz sobe i odmah prijavite problem hotelskom osoblju.

Najprljavije tajne hotela: Nećete verovati na šta je sve osoblje spremno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs