SMATRA SE DA JE MOLITVA BOGORODICI NAJMOĆNIJA: Veruje se da izbavlja iz NEPRAVDE, nevolje i tuge

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici 28. avgusta slave Uspenije Presvete Bogorodice ili u narodu poznat praznik kao Velika Gospojina.

Običaji
17:08h Autor:
SMATRA SE DA JE MOLITVA BOGORODICI NAJMOĆNIJA: Veruje se da izbavlja iz NEPRAVDE, nevolje i tuge
Najmoćnija molitva Bogorodici, Foto: Profimedia

Veruje se da Bogorodica poseduje vellike moći - može da smrvi đavola u tili čas, žabu je blagosiljala da se ne raspadne kad ugine, posle smrti je oživela i uspela se na deveto nebo.

Zaštitnica je svega život, a posebno porodilja i majki. One se u slučaju preke potrebe prvo obraćaju Majci Bogorodici. Njena ikona se nalazi u svakoj kući pravoslavnih Srba.

Bogorodica
foto: Profimedia

Neizbežno je da se čovek tokom života naše u teškim momentima. I Bogorodica je svog sina gledala u mukama, doživela je najveću bol koju jedna majka može da oseti. Ali, znala je šta je nepravda, te je uve tu da pravednika zaštiti i umoli Sina svog da podari platu svakome ko strada po pravdi.

A kada se nađete u nevolji, skoli vas nepravda ili se potišteni zbog nekih dešavanja u vašem životu, čitajte ovu molitvu:

"Prepodobna Carice moja, Presveta nado moja, utočište sirotih, zaštitnice putnika, pomoćnice onima koji su u bedi i zaštiti onih koje zlostavljaju. Vidi moju nevolju, vidi moju muku. Sa svih strana sam opkoljen iskušenjem, a nema nikog da me brani, Ti mi sama pomogni jer sam nemoćan. Nahrani me kao stranca, uputa me kao zabludelog, izleči me i spasi kao beznadežnog.

Bogorodica
foto: Shutterstock

Nemam druge pomoći ni druge zaštite, ni utehe osim Tebe, o, Majko svih nevoljnih i opterećenih. Stoga, pogledaj na mene grešnog i potištenog, zakrili me Presvetim pokrovom svojim da bih se izbavio od zala koja su me opkolila i ja ću uvek slaviti preslavno ime Tvoje. " Amin!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs