Neoprostiva greška

Nisu krili suze: Znali se celog života, stravična istina ih potpuno dotukla! (VIDEO)

Rezultati istrage biće dostupni javnosti. Duboko sam potresena i saosećam s porodicama u ovim trenucima, izjavila je kanadska ministarka zdravlja
Lifestyle
00:34h Autor:
Nisu krili suze: Znali se celog života, stravična istina ih potpuno dotukla! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube / Dagbladet

Leon Svonson i Dejvid Tejt iz kanadske države Manitobe imaju 41 godinu, a spoznaja do koje su tek nedavno došli ih je izbezumila.

Naime, ovih dana su saznali da su pre 40 godina zamenjeni u bolnici domorodačkog naroda Norway House Cree Nation. Povodom spomenutog otkrića održana je i konferencija za medije na kojoj Leon i Dejvid nisu krili suze, piše CBC News.

"Ono o čemu je ovde reč je da su ukradena dva života. Ne mogu drugačije ovo da opišem", rekao je na konferenciji Erik Robinson, predstavnik lokalne vlasti.

Noćna mora svakog roditelja: Evo kako sam saznala da mi je kćerka zamenjena po rođenju!

Svonson i Tejt rođeni su s tri dana razlike, Svonson 31. januara 1975. godine, a Tejt 3. februara iste godine. Poznavali su se čitav život, a sada je DNK test potvrdio da ih je odgajala majka onog drugog. Svi uključeni u ovu priču sada traže odgovore i žele da znaju kako je moguće da se tako nešto uopšte dogodi.

"Nemamo reči, 40 godina je prošlo. Ljut sam, van sebe sam", priznao je Tejt.

Svonson i Tejt, koji se poznaju gotovo ceo život, godinama su sumnjali da nešto nije u redu pa su odlučili da se podvrgnu DNK testu.

Zamenili ih na rođenju: Naježićete se od ovih pet neverovatnih priča! (VIDEO)

Foto: Printscreen Youtube / Dagbladet
Foto: Printscreen Youtube / Dagbladet

Šarlot Mejson, koja je prema celoj priči zapravo majka Dejvida Tejta, odgajila je Leona Svonsona, a Frensis Tejt, za koju se veruje da je Svonsonova majka, odgajila je Dejvida. Šarlot je ispričala da je nakon porođaja zbog komplikacija prebačena u bolnicu u Vinipegu. Tri dana kasnije Frensis Tejt je rodila dečaka za kojeg se, prema svemu navedenom, veruje da je poslat kući sa Šarlot.

"Celu ovu priču ne možemo da opišemo kao ništa drugo nego kao kazneno delo", govore članovi porodice.Potvrđeno je da će se u ovom slučaju pokrenuti temeljna istraga uz pomoć bolničkih dokumenata iz tog perioda kako bi se saznalo kako je do ovoga došlo.

Usvojili bebu bez mozga iz neverovatnog razloga: Dirljiva priča za pamćenje! (VIDEO)

Foto: Printscreen Youtube / Dagbladet
Foto: Printscreen Youtube / Dagbladet

"Rezultati istrage biće dostupni javnosti. Duboko sam potresena i saosećam s porodicama u ovim trenucima", izjavila je kanadska ministarka zdravlja Džejn Filpot.

Porodicama su ponuđene usluge psihoterapeuta kako bi se lakše nosili s informacijama koje su ih zatekle.

Odvojeni od majke nakon rođenja: Blizanci u suzama, ponovo zajedno posle 70 godina! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs