Strašno

Posle 25 godina saznala da dete nije njeno: Majka tuži kliniku zbog zamene beba!

U periodu između 15. oktobra i 20. novembra 1990. na Univerzitetskoj klinici u Gracu došlo je do zamene beba
Vaše dete & vi
08:28h Autor:
Posle 25 godina saznala da dete nije njeno: Majka tuži kliniku zbog zamene beba!
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Nakon 25 godina jedna majka je, nakon što je dala krv, ustanovila da dete, o kojem se brinula dve i po decenije, nije njena rođena ćerka, već da je došlo do zamene beba u klinici na kojoj je rođena, piše danas bečki dnevnik Klajne cajtung.

U periodu između 15. oktobra i 20. novembra 1990. na Univerzitetskoj klinici u Gracu došlo je do zamene beba, piše bečki dnevnik. Ova greška otkrivena je tek nedavno prilikom dobrovoljnog davanja krvi. Porodica, koja se suočila sa ovom neočekivanom vešću, optužila je kliniku i traži da se pronađe njihovo rođeno dete.

Oni su podneli krivičnu prijavu tužilaštvu, a postupak je odbačen, uz obrazloženje da je slučaj zastareo.

"Nije dokazano da se to desilo kod nas. Mi smo sa porodicom u kontaktu i trudimo se da rasvetlimo slučaj. Ako se zamena dogodila stvarno kod nas želim da se, u ime klinike, izvinim pogođenima", rekao je direkor Univerzitetske klinike u Gracu Gebhard Falcberger.

Klinika ukazuje da je u periodu kada je došlo do navodne zamene rođeno 200 devojčica, te bi, da se slučaj u potpunosti rasvetli, bilo neopgodno da 200 žena pristane na DNK test. Bolnica je, zbog ovog slučaja, formirala poseban tim koji će svim ženama, koje to žele, omogućiti dobrovoljni DNK test.

Zamenili ih na rođenju: Naježićete se od ovih pet neverovatnih priča! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs