Superbaka

Najstarija dizačica tegova: U 92. godini počela da vežba! (VIDEO)

Edit Traina je za sada učestvovala u više od deset takmičenja, a nada se da će do 100. rođendana moći da podigne 90 kilograma
Lifestyle
08:22h Autor:
Najstarija dizačica tegova: U 92. godini počela da vežba! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube / Edith Murway-Traina

Kada pomislite na dizanje tegova, verovatno vam na pamet padne Arnold Švarceneger. Ali ovoga puta u pitanju je ženska i to starija osoba - 94-godišnja baka sa Floride!

Edit Traina nije obična penzionerka - svojom strašću za dizanje tegova oduševljava ceo svet. I dok je na "samo" 6 godina do 100. rođendana, to je uopšte ne sprečava da ostvari svoje ciljeve kada je vežbanje u pitanju. Nedavno je Edit izjavila da je počela da diže tegove kada je napunila 91. godinu, nakon što ju je u teretanu dovela prijateljica!

U 90. godini i dalje vežba: Oduševiće vas najstarija gimnastičarka na svetu! (VIDEO)

"Bukvalno me je dovukla u teretanu i otišla sam samo da bih joj udovoljila i da bih je skinula "s grbače", ali sam se "navukla" na vežbanje", kaže Traina.

Zbog svog uspešnog bavljenja ovim sportom, Edit je sebe proglasila "svetskim šampionom" sa pretenzijama da osvoji značajne nagrade. Za sada je učestvovala u više od deset takmičenja, a nada se da će do 100. rođendana moći da podigne 90 kilograma!

Iako je vežbanje dobro za njeno zdravlje, ova baka kaže da je i emocionalno ispunjava i da joj zbog toga još više voli da vežba:

"Samo ušetam u teretanu, podignem teg i spustim ga. Nakon toga dobijem ogroman aplauz, što prija mom egu", iskrena je Edit.

Nju nije sprečilo da diže tegove čako ni to što ima hroničnu opstruktivnu bolest pluća, već u teretanu redovno odlazi 3 puta nedeljno.

Najstarija manekenka na svetu (83) živi punim plućima: Naravno da i dalje imam seks! (FOTO)

Pogledajte Edit "na delu":

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs