Superbaka

U 90. godini i dalje vežba: Oduševiće vas najstarija gimnastičarka na svetu! (VIDEO)

Joana Kvas je pobedila 11 puta na nemačkom seniorskom prvenstvu u gimnastici, a to nije promaklo zvaničnicima Ginisove knjige rekorda
Fitnes & Nutricija
13:24h Autor:
U 90. godini i dalje vežba: Oduševiće vas najstarija gimnastičarka na svetu! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube/Guinness World Records

Nemica Joana Kvas ima 89 godina i najstarija je gimnastičarka na svetu. Ovim sportom je počela da se bavi još kao devojčica.

U komšiluku je imala park u kojem je bilo dosta sportskih sprava i tamo je počela ozbiljnije da vežba, sve vreme dobro se zabavljajući.

Najstarija instruktorka joge na svetu (96): Godine joj nisu prepreka ni za šta! (FOTO, VIDEO)

"Zbog preseljenja i brojnih obaveza, vremenom sam prestala da vežbam. Onda sam postala nastavnik fizičkog vaspitanja i dosta sam radila sa decom. Nažalost, moja rođena deca nisu postali gimnastičari", kaže Joana koja ima otkriva koja joj je omiljena sprava:

"Volim razboj jer imate dve šipke za koje treba čvrsto da se držite. Lakše je od grede i trenutno mi je omiljena sprava", objašnjava ova superbaka koja o tajni svoje dugovečnosti kaže:

Najstarija manekenka na svetu (83) živi punim plućima: Naravno da i dalje imam seks! (FOTO)

"Hranim se zdravo, ni previše, ni premalo i jedem dosta zeleniša", otkriva gospođa Kvas, koja je oborila Ginisov rekord kao najstarija gimnastičarka.

"Bila sam šokirana time. Pretpostavljam da su me pronašli jer sam na nemačkom seniorskom prvenstvu pobedila 11 puta. Nakon toga su me pozvali u Rim, gde sam nastupala u televizijskoj emisiji. Uzbuđena sam što sam se našla u Ginisovoj knjizi rekorda i što su moji uspesi prepoznati i nagrađeni na taj način", kaže Joana.

Ni rak joj ne može ništa: Evo zašto se ovoj ženi (92) klanja ceo svet! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs