Ove priče se ne mogu zaboraviti

Najbolja "ženska" knjiga koju smo ikad pročitali: Vi glasate i odlučujete! (ANKETA)

Svaka žena je pustila suzu čitajući ove čuvene naslove

Knjige
10:04h Autor:
Najbolja "ženska" knjiga koju smo ikad pročitali: Vi glasate i odlučujete! (ANKETA)
Foto: Shutterstock

Neke knjige koje pročitamo toliko potresu i ostave toliko jak utisak, da ta dela pamtimo čitavog života i čitamo i po nekoliko puta.

Predstavljamo vam nekoliko najprodavanijih i najčitanijih knjiga koje su vremenom stekle epitet "ženskih knjiga", odnosno naslova u kojima pripadnice nežnijeg pola najviše uživaju:

1. Hiljadu čudesnih sunaca

Ovaj divni roman avganistanskog pisca Haleda Hoseinija pripoveda dirljivu priču o dve potpuno drugačije odgajane žene kojima je život ujedinio sudbine u jednu u ružnom spletu životnih okolnosti i gresima koje su nekad u stanju da počine samo najbliži. Nema te žene koja je pročitala ovu knjigu a da nije bar nekoliko puta zaplakala zbog sudbine Marijam i Lejle.

2. Dok nisam srela tebe

Prvi deo neverovatne ljubavne trilogije koju je napisala Džodžo Mojes toliko je osvojila ženska srca da je ovaj naslov u rekordnom roku postao bestseler, a dobio je i filmsku ekranizaciju. Ne, ovo nije običan ljubavni roman. Ovo je neverovatna priča o teškim životnim odlukama, koja ljubav stavlja na test na najteži mogući način.

Maestralno delo koje nikog ne ostavlja ravnodušnim: Najmoćniji citati iz knjige Majstor i Margarita!

foto: Shutterstock

3. Voljena

Neverovatnu priču Toni Morison o majci koju proganja smrt njenog deteta, a koja obiluje nasiljem i seksualnim sadržajem, sigurno nikada nećete zaboraviti. Ovaj roman je osvojio Pulicerovu i nagradu Frederik Dž. Melčer.

4. Gospođa Bovari

Majstorsko delo Gistava Flobera koje je izazvalo pravi skandal u tadašnjem konzervativnom društvu. Nijedna žena ne bi trebalo da ostane ukraćena za neverovatnu priču Eme Bovari, koja govori o ispraznosti braka, problemima malograđanske sredine, ljudskoj ograničenosti i tome kako romantična sanjarenja mogu potpuno da unište jednu ženu.

5. Sluškinjina priča

Knjiga Margaret Atvud po kojoj je urađena i hit serija potpuno je opčinila žene. Sa jezom, bolnim grčem u stomaku i knedlom u grlu, žene su čitale kako je to biti žena savremenih shvatanja u trenutku kada država padne pod vlast teološke sekte, kao i na šta sve žena može biti spremna i koliko može biti jaka kada od nje zavisi budućnost dece i borba za pravdu. Ovaj roman se ne da dočarati rečima, mora se pročitati. A kada se pročita, nikada se ne zaboravlja.

6. Jedi, moli, voli

Knjiga Elizabet Gilbert osvojila je žene širom sveta neverovatnom pričom o potrazi za smislom života koja glavnu junakinju nakon bolnog razvoda vodi kroz ceo svet, kako bi upoznala samu sebe. Ova knjiga postala je inspiracija i motivacija milionima da pronađu ono najbolje u sebi.

25 najboljih citata Harukija Marukamija: Ako se sve dešava onako kako ste hteli, život će postati dosadan!

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

7. Male žene

Roman Luize Mej Olkot iz 19. veka i dalje je štivo koje se rado čita i po nekoliko puta, jer nas priča o četiri žene uči porodičnoj ljubavi, rivalstvu između braće i sestara, potrazi za identitetom, ljubavi i vezama, siromaštvu, bogatstvu, životnim prioritetima, a što je najvažnije, fokusira se na žensku nezavisnost.

Koja je po vašem mišljenju najbolja? Podelite sa nama u anketi ispod!

Ako mislite da je neki naslov nepravedno izostavljen, pišite nam u komentarima!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs