Pametne cake

Kako da pametno kupujete tokom rasprodaja: Za šoping bez griže savesti!

Uskoro počinje sezona rasprodaja i trajaće sve dok poslednji komad ne bude sklonjen sa rafova
Lifestyle
23:44h Autor:
Kako da pametno kupujete tokom rasprodaja: Za šoping bez griže savesti!
Foto: Thinkstock

Gotovo da ne postoji žena koja se ne raduje sezonskim sniženjima. Konačno ćete moći da kupite par cipela koji ste snimili pre par meseci, i to bez griže savesti. Čini se da tokom rasprodaja sve izgleda dostupno, gotovo kao da vam prodavnice poklanjaju komade kojima ste se divili, a koji su vam se činili preskupi. Lako je zaneti se i završiti sa punim ormarom nepotrebnih stvari. Zato smo napravili mali vodič za rasprodaje, jer su sniženja na pomolu.

Plan

Pre nego se zaputite u kupovine bez granica, preuredite ormar. Pobacajte ili donirajte stvari koje su vam višak, tačnije one koje niste obukle najmanje 2 godine. Zatim, zapišite šta vam fali, koja boja vam se nosi, a onda upotrebite svemoćni Internet. Pogledajte ponude prodavnica koje planirate da obiđete, odredite u koji tržni centar ili butik morate da svratite, a koji možete i da preskočite.

Obucite se ležerno

Koliko god uzbudljive, rasprodaje su zapravo izuzetno naporne. Obići samo jedan tržni centar zahteva puno vremena, te se obucite i obujte u skladu sa tim. Nemojte nositi visoke potpetice, niti preuske haljine ili suknje. Obucite se tako da lako možete da se presvučete, a da se ne osećate zarobljeno u sopstvenoj odeći.

10 komada odeće koji vas čine duplo atraktivnijom: Muškarci presudili! (FOTO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Klasični komadi

Ukoliko sumnjate u trendove ili niste sigurni šta se nosi ili šta će se nositi, držite se klasičnih komada. Dobar kaput, veća torba u neutralnoj boji, bela košulja komadi su koji prkose vremenu i koje ćete uvek moći da nosite. Zato, iskoristite rasprodaje da kupite kvalitetne komade, koje ćete moći da nosite i za 5 godina.

Ne po svaku cenu, ma koliko bila mala

Veličina je važna, te kupujte komade koji vam sada odgovaraju. Ne postoji način da odredite svoju kilažu u budućnosti, te nemojte kupovati manju ili veću odeću samo zato što određenog komada nema u vašoj veličini. Posebno obratite pažnju na ovo pravilo tokom kupovine odeće. Preuske cipele ili patike broj veće mogu dovesti do povreda, te rizikujete da postanete prava modna žrtva.

Izbegavajte gužve

Koliko god je moguće, potrudite se da izbegnete najveće gužve. Najveće gužve su vikendima, te ukoliko ste u mogućnosti kupovinu obavljajte radnim danima. Ovo je važno, jer ne želite da provedete 2 sata čekajući da probate komad odeće, koji će vam na kraju biti neodgovarajuće veličine ili kroja.

Zaboravite na preskupe poklone: Vratimo se starim običajima darivanja!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs