Ovako se nekada radilo

Zaboravite na preskupe poklone: Vratimo se starim običajima darivanja!

Na top listi najprodavanijih poklona 1948. godine bile su čestitke, najlon čarape, hemijska olovka, muške gaće u plavoj boji, muške vunene čarape, pamučna bela košulja, pidžama na pruge
Zanimljivosti
02:24h Autor:
Zaboravite na preskupe poklone: Vratimo se starim običajima darivanja!
Foto: Profimedia

Zaboravite na kompjutere, telefone i tablete, zaboravite na luksuzne parfeme! Daleke 1948. godine ljudi su jedni drugima za Božić davali daleko skromnije poklone.

Američki magazin "Lajf" malo je istraživao i napravio spisak predmeta koji su bili najprodavaniji u vreme božićnih i novogodišnjih praznika u čuvenoj njujorškoj robnoj kući "Mejsi".

Na prvom mestu našla se danas potpuno zaboravljena platnena maramica koja je te 1948. godine kupljena u 300.000 primeraka.

Na drugom mestu je pakovanje čestitki, na trećem su najlon čarape, na četvrtom hemijska olovka, a na petom muške gaće i to u plavoj boji.

Narodna verovanja vezana za novogodišnju noć: Mali rituali koji garantuju ljubav i novac!

Među top 10 najprodavanijih predmeta tokom trećeg poratnog Božića su i muške vunene čarape, pamučna bela košulja, pidžama na pruge, škotski viski i ogrlica sa veštačkim perlama.

Pre 67 godina, bilo je, takođe, popularno pokloniti dečje gaćice, satensku kravatu, parfem "Suzi" i album bečkih valcera.

Većina je pre svega želela da svojim bliskim i voljenim daruje neku "praktičnu stvar", nešto što će im dobro doći, što će potrajati i što će odmah moći da koriste.

Na ceni nisu bili proizvodi tehnološkog razvoja koji će sedam decenija kasnije postati dominantni.

Prema istraživanju koje je sprovela agencija Diloit, pokloni koji će se ove godine najviše kupovati u SAD su bombonjere i knjige, a potom kozmetika, parfemi i CD-i.

Horoskop predviđa: Najluđi provod za Novu godinu, ovaj znak ne sme da ostane kod kuće!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs