LJUBAVNI HOROSKOP ZA 2024. GODINU: Vodolije sreću životnu LJUBAV, Ovnovi na PREKRETNICI, a ONI će biti u PLAMENU STRASTI

Saznajte šta vam ljubavni horoskop za 2024. godinu donosi i da li ćete baš vi goreti od strasti.

Horoskop
20:25h
LJUBAVNI HOROSKOP ZA 2024. GODINU: Vodolije sreću životnu LJUBAV, Ovnovi na PREKRETNICI, a ONI će biti u PLAMENU STRASTI
Foto: AFF-USA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ovan

Ovnovi, vaš ljubavni horoskop donosi vam otrežnjujuće promene u svim bliskim odnosima, uključujući i onaj najvažniji koji imate sa samim sobom, a koji, naravno, služi kao osnova za sve druge veze. Već ste imali mali uvid u ono što možete da očekujete, zahvaljujući prve dve pomračine u vašem znaku i sedmoj kući partnerstva, a koje su se desile 19. aprila i 14. oktobra 2023. godine. Ove godine, očekujte slične okolnosti oko 24. marta, 8. aprila i 2. oktobra. Ovi datumi označavaju prekretnice u stalnom narativu o vašem osećaju identiteta i vašim partnerstvima - romantičnim, naravno, ali i prijateljskim i poslovnim - i to će trajati sve do proleća 2025. godine.

Merkurove retrogradacije tokom ove godine takođe će vam biti korisne za samopromišljanje i preispitivanje vašeg ljubavnog života, posebno tokom njegovog prolaska kroz vašu petu kuću romantike od 12. do 28. avgusta. Ponovno šetanje istim stazama i stvaranje dragocenih uspomena sa vašim trenutnim partnerom, ili pak šetnja stazama prošlosti kroz stare foto albume ili ponovno povezivanje s nekim iz prošlosti, može izazvati iskre.

Usporavanje kako biste ostvarili svoje želje može delovati kontraintuitivno, ali to je svakako tema za vas ove godine, posebno kako 2024. bude odmicala s vašim vladajućim planetom, borbenim Marsom, koji se kreće unazad kroz vašu petu kuću romantike od 6. decembra do 6. januara 2025. godine. To vas inicialno može učiniti zaglavljenim kada je u pitanju gradnja ljubavnog gnezda, ali istovremeno je i prilika da zavirite u sebe i promislite gde želite da budete.

Bik

Dobro došli u godinu u kojoj imate priliku da se osećate još povezanije s nekim ko vam je drag, Bikovi. Od 20. aprila, Jupiter, planeta sreće, i Uran, planeta intenzivnih promena, sastaju se prvi put od 2011. godine u vašem znaku, što bi moglo označiti početak potpuno novu optimističnu eru za vas. Budući da se spajaju u vašoj prvoj kući samopouzdanja, te aktivira vašu sedmu kuću partnerstva, vaš ljubavni horoskop pokazuje početak inspirativne i prelomne priče o odnosu sa samim sobom i partnerom. Jupiter pojačava Uranove hrabre promene, pa iako ste biće navike, dobro će vam doći da se prepustite velikim promenama - poput pokretanja kreativnog posla sa svojim partnerom, planiranja značajnih putovanja i budućnosti sa partnerom ili, ako ste sami, upoznavanje nekog novog i posebnog, ili čak istraživanja drugačijeg pristupa odnosima.

Od 29. aprila do 23. maja, Venera, planeta odnosa i lepote biće u vašem znaku i prvoj kući, označavajući jedan od najblistavijih trenutaka za privlačenje svega romantičnog. Ako ste sami, ovo je vreme da jasno definišete odnos iz svojih snova, a ako ste u vezi, izražavanje svojih želja partneru može rezultirati stvarnim razumevanjem i zadovoljstvom.

Dok se Merkur zadržava duže u vašoj petoj kući romantike - zahvaljujući retnogradnosti - od 25. jula do 12. avgusta i od 9. do 26. septembra, bićete podstaknuti da razmislite o tome šta bi vam najviše donelo sreću i kako slušanje vlastitih potreba i želja može da vas dovede do cilja.

Blizanci

Kada je reč o vašem ljubavnom horoskopu u 2024. godini, Blizanci, ići ćete ka neistraženim terenima zahvaljujući značajnim planetarnim promenama koje osvetljavaju vašu petu kuću romantike, jedanaestu kuću dugoročnih želja i prvu kuću samopouzdanja. Lunarna eklipsa 24. marta pada u vašu petu kuću romantike, skrećući pažnju na vaše samopouzdanje u ljubavi. Možete da shvatite da ono što imate jeste jedinstveno i vredno slavlja, te da ste spremni da krenete u potpuno novom smeru, odbacujući prošlost i stare obrasce koji vam više nisu od koristi. Ova priča se nastavlja 8. aprila i kasnije, 2. oktobra. Biti dosledan sebi ključno je za osećaj zadovoljstva, zabavu i romantiku o kojima ste mogli samo da sanjate pre nekoliko godina.

Ova godina takođe obeležava ekspanzivni prelaz Jupitera u vaš znak - nešto što se nije dogodilo od 2012-2013. godine - od 25. maja nadalje, što može pojačati vaš optimizam, entuzijazam i samopouzdanje - sve to sigurno će vas učiniti još privlačnijim i magnetičnim za vašeg partnera, ako ste u vezi, ili potencijalne partnere, ako ste singl. Osećaćete se kao da možete da budete još odvažniji u izražavanju svojih želja, pa ih jasno istaknite, bilo da nekome posebnom želite da kažete šta vam je potrebno u vezi ili da podelite svoju viziju idealne veze na aplikaciji za upoznavanje.

Na kraju godine, od 25. novembra do 15. decembra, Merkur, planeta komunikacije i vaša vladajuća planeta, kretaće se unazad kroz vašu sedmu kuću partnerstva, pružajući vam priliku za susrete sa prošlošću, bilo da je u pitanju mogućnost da ponovo doživite posebno magično veče s bivšim partnerom ili šansa da preispitate šta želite od sadašnje.

Rak

Iako kao znak imate tendenciju da budete kućni tip koji stavlja udobnost i zonu komfora na prvo mesto, vaš ljubavni horoskop za 2024. godinu biće sve suprotno (i uzbudljivo) po vaš ljubavni život, Rakovi. To je delom zbog toga što se započinje nova serija pomračina, aktivirajući vašu devetu kuću avanture. Ova oblast vašeg horoskopa bila je u fokusu i u 2023, ali sada se javlja na sasvim drugačiji način: Saturn zahteva od vas da pronađete više jasnoće oko svojih ideala i duhovnih aspiracija, što bi konačno moglo da dovede do velike promene po pitanju veza i uverenja o ljubavi koje imate.

I oko 17. septembra, kada lunarna eklipsa pogodi vašu devetu kuću, osetićete da je konačno vreme da raširite svoja krila i izađete iz poznatog. Ako ste singl, možda ćete biti otvoreni za upoznavanje nekoga ko nije vaš uobičajen tip, a ako ste u vezi, možete zajedno sa partnerom krenuti novim stazama, započinjući poglavlje života koje je potpuno drugačije od svega što ste doživeli do sada.

Vreme oko vašeg rođendana - posebno od 16. juna do 11. jula - takođe je predivan trenutak za vaš ljubavni život, zahvaljujući Veneri, planeti odnosa, koja prolazi kroz vaš znak i prvu kuću samopouzdanja, čineći vas magnetom za zadovoljstvo i romantiku. Takođe, ​​od 22. septembra do 17. oktobra, kada će Venera biti u vašoj petoj kući romantike, možete očekivati jaču želju za flertom, spontanošću i kreativnim udvaranjima.

Lav

Iako generalno dobro poznajete sebe zahvaljujući samopouzdanju koje vam pruža Sunce kao vaš vladar, dodatno samoupoznavanje biće brza staza ka zadovoljstvu ove godine, Lavovi. Vaš ljubavni horoskop počinje s Merkurom koji završava retrogradaciju u vašoj petoj kući romantike, tako da možete započeti 2024. godinu znajući da ste upravo završili korisno samoproispitivanje o tome kako najbolje izraziti svoje želje i pristupiti svojim kreativnim impulzima kako biste se emocionalno više ispunili.

Zahvaljujući retnogradnosti, Merkur provodi više vremena nego obično u vašem znaku i vašoj prvoj kući ove godine: od 2. jula do 25. jula i od 12. avgusta do 9. septembra. Takođe, on će biti retrogradan u vašem znaku od 12. do 28. avgusta kada se ponovo možete posvetiti promišljanju o svojim potrebama u vezi. Sloboda da glasno izrazite svoj stav i ono što želite čini vas još harizmatičnijim i privlačnijim za trenutnog ili potencijalnog partnera.Videćete koliko je to tačno kada romantična Venera prođe kroz vašu petu kuću od 17. oktobra do 11. novembra.

Godina se završava tako što će se vaša vladajuća planeta, energični Mars, kretati retrogradno kroz vaš znak od 6. decembra do 6. januara 2025. godine, navodeći vas da usporite i opustite se, što zapravo može pružiti priliku da se odmorite i napunite energijom kako biste u 2025. godini imali još više snage za praćenje svojih strasti i intenziviranje najintimnijih odnosa.

Devica

Vaš ljubavni horoskop za 2024. godinu donosi značajne promene, te jaču samosvest i rast za vaš ljubavni život, Device. Saturn, planeta posvećenosti, kreće se kroz vašu sedmu kuću partnerstva od prošlog proleća, donoseći više strukture u ovo područje vašeg života. Kako nastavlja, bićete inspirisani da budete jasniji u vezi sa tim kome posvećujete svoje vreme i energiju i kako to izgleda. Drugim rečima, verovatno ćete imati manje tolerancije za neobavezne susrete ili avanture, ako ste slobodni, jer bi vam sada mogli biti neispunjavajući. Ako ste u vezi, želite da postavite još čvršće temelje i ozbiljnije radite na zajedničkim ciljevima sa svojim partnerom.

Oko 8. aprila, prva solarna eklipsa godine pada u vašu osmu kuću intime, i možete steći neke nove spoznaje koje će transformisati vaše najbliže veze. Zatim, tokom leta, zahvaljujući retnogradnosti, vaša vladajuća planeta, Merkur, biće u vašem znaku duže nego obično - od 25. jula do 12. avgusta, a zatim ponovo od 9. do 26. septembra - pružajući vam priliku da meditirate o svojim potrebama i zatim ih podelite sa nekim posebnim.

Oko 17. septembra, kada lunarna eklipsa pogodi vašu sedmu kuću, postaćete dodatno svesni dinamike unutar bliskog odnosa - na bolje ili na gore. Možete se oprostiti od starih šablona ponašanja u vezi, te se udaljiti od situacija koje ne idu prema vašem idealnom cilju ili saopštavanje dugoročnom partneru da želite promene. Ova eklipsa deo je nove serije lunarnih događaja koja će ispričati priču o vašem doživljaju sebe, identitetu i odnosima tokom naredne dve godine, pa bi bilo dobro da se pripremite za kontinuirane promene na ovim poljima.

Vaga

Vage, spremite se za godinu punu spoznaja i transformacija u vašim najbližim odnosima - uključujući onaj sa sobom - jer većina game-changing pomračina u 2024. godini pada u vaš znak ili u sedmu kuću partnerstva. Prva, lunarna eklipsa, dešava se u vašem znaku i prvoj kući samopouzdanja 24. marta, podstičući vas da se čvrsto postavite prema viziji budućnosti vašeg ljubavnog života. Prema vašem ljubavnom horoskopu, osećaćete se osnaženo, snažno, možda čak i spremno da prihvatite značajne promene kako biste konačno stekli osećaj da idete ka onome o čemu ste sanjali. Vi cenite ravnotežu iznad gotovo svega, pa je sada važno osigurati da se osećate tako i unutar bliskog partnerstva.

Oko 8. aprila, solarna eklipsa pada u vašu sedmu kuću, pokrećući smelu novu priču o tome kako izgledaju vaši odnosi. Možda ćete biti inspirisani da kažete "da" kako biste pratili svoje srce. I do 25. maja, srećni Jupiter nastavlja da se kreće kroz vašu osmu kuću emocionalnih veza i intime - gde je bio od 16. maja 2023. godine - pojačavajući vaše želje, kao i obilje u ovom području vašeg života. Vreme je da prigrlite osećaj zadovoljstva u seksu, kao rezultat pronalaženja savršenog spoja hemije i emocionalne kompatibilnosti sa posebnom osobom.

Od 29. avgusta do 22. septembra, Venera, planeta odnosa, prolazi kroz vaš znak, gde su njene moći pojačane, i moći ćete da manifestujete sve užitke i romantična iskustva o kojima razmišljate. Očekujte još više spontanosti, flertovanja i bezbrižne zabave od 7. decembra do 2. januara 2025, zahvaljujući Veneri koja provodi vreme u vašoj petoj kući romantike.

Škorpija

Svetlost je usmerena na vaš ljubavni - i seksualni - život ove godine, Škorpije, zahvaljujući velikim planetarnim dešavanjima baš u tim sektorima vaše karte. Saturn je bio u vašoj petoj kući romantike još prošle godine, i kako nastavlja svoj boravak, podstiče vas da pažljivo pogledate kako pristupate zabavi i kreativnosti i kako ispoljavate svoj glas, posebno s potencijalnim partnerima ili vašim sadašnjim partnerom. Prema vašem ljubavnom horoskopu, ako ste slobodni, možda ćete se osećati kao da prolazite kroz teške lekcije o upoznavanju, ali znajte da ono što naučite samo će dovesti do zadovoljavajućih veza. Ako ste u vezi, možete raditi na izazovnom, ali konačno ispunjavajućem samoproučavanju u vezi s tim kako primate i izražavate ljubav. Rad na ljubavi prema sebi sada je takođe važna tema.

Možete očekivati ​​veliko otkrovenje i potpuno nov ton u vašem najbližem odnosu oko 20. aprila, zahvaljujući srećnom Jupiteru koji se spaja sa buntovnim Uranom u vašoj sedmoj kući partnerstva. Vi i vaš partner ili potencijalni partner možete biti na pragu potpuno novog doba, bilo da je to započinjanje velikog kreativnog projekta, zajednički preseljenje ili venčanje. Zatim, 25. maja, srećni Jupiter prelazi u vašu osmu kuću intime na oko godinu dana, pojačavajući vaš apetit - i potencijal - za više transformišućih seksualnih iskustava i vrstu povezivanja sa partnerom koje je ispunjavajuće ne samo fizički, već i duhovno i emocionalno.

Oko 17. septembra, kada prva eklipsa nove serije osvetli vašu petu kuću romantike, bićete još više usklađeni sa onim što želite. Sada je važno vreme da progovorite, jasno to stavite do znanja potencijalnom ili postojećem partneru, a zatim zajedno radite na prihvatanju promena i usmeravanju ka novom pravcu.

Strelac

Strelčevima ova godina donosi mnogo uzburkanih dešavanja u sektorima romantike i partnerstava, čineći vaš ljubavni horoskop pravim rolerkosterom. Na početku, Merkur će provesti više vremena nego obično u vašoj petoj kući romantike zbog retrogradacije koja se dešava ovog proleća. Od 9. marta do 15. maja, osećaćete se još moćnije nego obično da govorite iz srca i budete posebno razigrani, zabavni i entuzijastični prema potencijalnom ili vašem partneru. Možda ćete čak biti inspirisani da romantiku i osećanja kanališete u kreativno delo.

Samo imajte na umu da prva sezona eklipsi u 2024. godini pada tokom ovog perioda, takođe, i oko 24. marta i 8. aprila, vaša peta kuća i jedanaesta kuća dugoročnih želja biće aktivirane, prvo lunarnom, a zatim solarnom eklipsom. Kao rezultat, bićete motivisani da hrabro i sigurno podržite svoju idealnu romantičnu viziju. Osećaj povezanosti i viđenosti biće vam još važniji nego obično. Dakle, ako osećate da to ne dobijate u određenom odnosu - nećete se ustručavati da napravite promene koje vode ka idealnom životu koji ste zamislili.

Srećni Jupiter, vaša vladajuća planeta, takođe pravi veliki potez koji će uticati na vaš ljubavni život ove godine. Počevši od 25. maja, a na otprilike godinu dana, planeta obilja kretaće se kroz vašu sedmu kuću partnerstava, proširujući vašu želju za većim ispunjenjem u ljubavnim odnosima. Ako ste već u vezi, ovo može biti uzbudljivo vreme koje postavlja temelje za prelazak na sledeći nivo, a ako ste slobodni, možete upoznati nekoga s kim se duhovno i filozofski sinhronizujete i sa kim možete da zamislite budućnost.

Jarac

Pripremite se za inspirativni period koji bi mogao odvesti vaš ljubavni život u uzbudljivom novom smeru, Jarčevi. Oko 20. aprila, možete osećati kao da ste usred prelomnog trenutka, zahvaljujući srećnom Jupiteru koji se spaja s revolucionarnim Uranom u vašoj petoj kući romantike. Prema vašem ljubavnom horoskopu, bićete skloniji naglašavanju razigranosti, zabave, spontanosti - možda čak i pronalaženju novih načina da budete kreativni i da privremeno pauzirate rad kako biste bili prisutni i svesni sa svojim trenutnim partnerom ili nekim posebnim. Grlite filozofiju "carpe diem", posebno kada je reč o izlascima i aktivnostima s voljenom osobom.

Od 29. aprila do 23. maja, Venera prolazi kroz vašu petu kuću, dodajući još više energije ovom području vašeg života. Kasnije, tokom leta, od 16. juna do 11. jula, pojaviće se u vašoj sedmoj kući partnerstva, donoseći više harmonije u vezama.

Krajem godine, od 6. decembra do 6. januara 2025. godine, Mars će biti retrogradan u vašoj osmoj kući intime, što može biti prilika da razmislite o tome šta vas zaista pokreće u seksu i kako još efikasnije možete pristupiti iskustvima koja su zadovoljavajuća fizički, emocionalno i duhovno.

Vodolija

Iako obično radije sledite svoju glavu više nego srce ili instinkt, Vodolije, vaš ljubavni horoskop ove godine vas usmerava ka intuiciji. Od 16. februara do 11. marta, romantična Venera pravi svoju godišnju posetu vašem znaku i prvoj kući samopouzdanja, dajući vam zeleno svetlo da privučete ono što vaše srce želi.

Ako ste slobodni i nadate se da ćete upoznati nekoga posebnog, ove godine imate zaista ogromnu šansu. Srećni Jupiter kretaće se kroz vašu petu kuću romantike od 25. maja, na otprilike godinu dana, i nebo će biti granica kada je reč o flertovanju, izlascima, upoznavanju nekoga novog, itd. Ako ste u vezi, Jupiter može doneti mnogo magije i radosti u vaš ljubavni život. Ako vi i vaš partner pokušavate da dobijete dete ili jednostavno uživate u više vremena sa svojim mališanima ili drugim mlađim članovima porodice - peta kuća takođe predstavlja sektor dece - pa ćete tamo imati dodatnu dozu sreće.

Dve retrogradacije aktiviraće vašu sedmu kuću partnerstava: Merkur od 12. avgusta do 28. avgusta i akcioni Mars od 6. decembra do 6. januara 2025. Ovo može zvučati zastrašujuće, ali zapravo je prilika da završite nedovršene poslove i posvetite se samopreispitivanju u vezi s tim kako se ponašate u vezi i vi i vaš partner. To će vam doneti jasnoću.

Ribe

Dobrodošli u dinamičnu godinu punu potencijala za velike promene u vašim odnosima, Ribe. Saturn, planeta posvećenosti, kreće se kroz vaš znak i prvu kuću samopouzdanja od prošlog proleća, i nastaviće dalje, podstičući vas da se fokusirate na svoj identitet i kako se osećate sami sa sobom. Praktikovanje empatije, negovanje samoljubavi i briga o sebi mentalno, emocionalno i fizički više nego obično sada mogu biti moćni potezi koji postavljaju osnovu za zadovoljavajuće partnerstvo. Bez obzira da li ste slobodni ili u vezi, primetićete da možete još potpunije uživati unutar odnosa ako izdvojite više vremena da se posvetite svom blagostanju.

Oko 8. aprila, solarna eklipsa u vašoj osmoj kući emocionalnih veza i intime može pokrenuti događaje koji će vam otvoriti oči i preoblikovati vaš najbliži odnos. Oko 17. septembra, počinje nova priča vezana za ove teme, zahvaljujući početku serije eklipsi koje se dešavaju u vašoj prvoj kući identiteta i sedmoj kući partnerstava tokom naredne dve godine. Ovo može biti vrlo emotivan trenutak koji može izazvati neočekivane promene — koje mogu biti apsolutno uzbudljive ili stresne, ali bez obzira na to, verujte da ova eklipsa služi tome da vas pomeri unapred — i dalje duž vašeg sudbinskog puta.

Merkur će boraviti u vašoj sedmoj kući partnerstava duže nego obično — od 25. jula do 12. avgusta, a zatim ponovo od 9. do 26. septembra — pružajući vam vreme za razmišljanje o svojim željama i ciljevima zajedno s potencijalnim partnerom ili trenutnim partnerom.

(Stil/ Elle)

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs