SVAKI HOROSKOPSKI ZNAK IMA SVOJ "POREMEĆAJ": Jarčeve uništava perfekcionizam, Ovnove agresija, a ONI se guše od paranoje

"Poremećaj" je gruba reč, ali svaki horoskopski znak ima svoje male minuse koji iritiraju ljude u njihovoj okolini

Horoskop
13:49h Autor:
SVAKI HOROSKOPSKI ZNAK IMA SVOJ "POREMEĆAJ": Jarčeve uništava perfekcionizam, Ovnove agresija, a ONI se guše od paranoje
Žurka, Foto: Thinkstock

Svaki horoskopski znak nosi sa sobom specifične obrasce ponašanja koji, u preterano izraženim situacijama, mogu biti tumačeni kao određeni "poremećaj".

Evo opširnijeg uvida u karakteristike svakog znaka:

Ovan

Ovnovi se izdvajaju po svojoj izrazitoj agresivnosti i sklonosti ka eksplozivnim ispadima. U situacijama gde bi reakcija trebala biti umjerena, Ovnovi mogu ispoljiti intermitentni eksplozivni poremećaj, manifestujući nagli izliv besa koji često nije u skladu sa stvarnim okolnostima.

Bik

Najizraženija mana Bika jeste tvrdoglavost. Ako se zapletete u raspravu s njima o tome kako stvari trebaju biti, to može potrajati satima, dok vas ne ubede da je njihov način ispravan. Oni su posebno podložni razvoju opsesivno-kompulsivnog poremećaja, budući da doživljavaju napad nervoze ako stvari nisu izvedene na njihov specifičan način.

Bik
foto: Printscreen / Adria Media Tv

Blizanci

Blizanci često pokazuju zavisnu ličnost, izraženu stalnom potrebom da se osećaju voljeni i željeni. Čak i njihov horoskopski znak, kao paran, naglašava ovu potrebu za stalnom potvrdom ljubavi. Njihova sklonost ka zavisničkim odnosima može ih dovesti do razvoja poremećaja ličnosti koji izaziva zavisnost.

Rak

Rakovi često grade emocionalne zidove oko sebe iz straha da će biti povređeni, iako je taj strah često neosnovan. Skloni su paranoidnom poremećaju ličnosti, što podrazumeva preteranu osetljivost na odbacivanje, sumnjičavost i sklonost pogrešnom tumačenju događaja.

Horoskop, Rak
foto: Shuter

Lav

Prirodno ponosni, Lavovi često razvijaju narcisoidni poremećaj ličnosti, verujući da su uvek u pravu i da su iznad drugih. Njihova sklonost šarmiranju drugih može ih koristiti kako bi postigli svoje ciljeve.

Devica

Ako ih povredite, Device se mogu pretvoriti u ogorčene i negativne osobe, tad se bez objašnjena povlače i ne žele nikakvu raspravu. Imaju nisku toleranciju prema nekompetentnostima, ističu da ne vole "glupe ljude i njihove postupke". Najpodložnije su graničnom poremećaju ličnosti, insistiraju na perfekciji ili na poslu ili kod kuće, zbog čega ih neki smatraju dosadnim perfekcionistima.

Vaga

Iako prirodno ljubazne i mile, Vage mogu biti jako naporne kada treba da dođu do nekog cilja, često napadno namećući svoje zahteve, ali mirnim tonom što izuzetno iritira ljude iz njihove okoline. Njihova sklonost ka tiraniji u zahtevanju može se manifestovati kroz ljutnju i upotrebu šarma kako bi manipulisale situacijom i postigle svoje ciljeve. Njihov pormećaj je kontrola i tiranija, ali uz osmeh i perfidno.

Horoskop, Horoskopski znakovi, vaga
foto: Shutterstock

Škorpija

Škorpije su poznate po svojoj urođenoj tajanstvenosti, što ih često vodi ka građenju emocionalnih zidova oko sebe. Međutim, ovakvo povlačenje može rezultirati izbegavanjem društvenih situacija, smanjenjem komunikacije i povlačenjem u sebe. Iako teže ka izolaciji, Škorpije istovremeno žele održati bliskost s drugima. U ovom kontekstu, kod njih je najverovatniji izbegavajući (anksiozni) poremećaj ličnosti.

Strelac

Strelčevi često koriste svoj prirodni šarm kako bi postigli svoje ciljeve, a njihovo shvatanje etikete i društvenih normi može biti drugačije od većine. Ta nekonvencionalnost može ih dovesti do razvoja antisocijalnog poremećaja ličnosti.

Jarac

Osobe rođene u znaku Jarca često pokazuju sklonost perfekcionizmu, posebno u vezi sa svojom radnom etikom. Kada se suoče s nesavršenostima u svom radu, skloni su paničnim reakcijama i anksioznim napadima. Ovaj oblik ponašanja može se povezati s perfekcionističkim poremećajem, koji je specifičan oblik opsesivno-kompulsivnog poremećaja.

Horoskop, jarac, Jarac
foto: Shutterstock

Vodolija

Vodolije, karakteristične po svojoj ekscentričnosti i kreativnosti, često balansiraju između razuma i ludila. Kada pređu tu granicu, mogu razviti karakteristike šizotipskog poremećaja ličnosti. Ovaj poremećaj obuhvata čudna uverenja o funkcionisanju sveta, ponekad uključujući i zablude o sposobnosti čitanja misli drugih ljudi.

Riba

Osobe rođene u znaku Ribe izuzetno su osetljive, posebno na mišljenje drugih. Ova osetljivost može ih dovesti do zavisnosti od pažnje, a kada se kombinuje s njihovom romantičnom i nežnom ličnošću, može se razviti histrionični poremećaj ličnosti. Ovaj poremećaj karakteriše zavisnost od pažnje i izražavanje emocija s izuzetnim uzbuđenjem i dramatizacijom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs