TAMNE STRANE SVIH HOROSKOPSKIH ZNAKOVA: Ko je impulsivan a ko voli da kontroliše sve ? Neko je ipak sklon i manipulaciji

Ne postoji osoba bez mane, tako i svaki horoskopski znak pored dobrih ima i one loše strane.

Horoskop
Autor:
TAMNE STRANE SVIH HOROSKOPSKIH ZNAKOVA: Ko je impulsivan a ko voli da kontroliše sve ? Neko je ipak sklon i manipulaciji
Tamne strane svih horoskopskih znakova., Foto: Shutterstock

Svaki horoskopski znak poseduje određene mane i tamniju stranu ličnosti. Mane se često mogu činiti manje uzbudljivim od vrlina vašeg horoskopskog znaka, ipak one ilustruju koliko moćna, a možda čak i lekovita, tamna strana može biti ako smo je svesni i radimo na njoj.

Samo zato što se spominju i određene negativne karakteristike ne znači da je to trajni deo vaše ličnosti ili da se trebate menjati. Na kraju, svi smo predivni baš takvi kakvi jesmo, uključujući sve naše pozitivne i negativne strane.

Čitanje, Žena, Devojka
foto: Profimedia / Tom Merton / Caia Image /

Ovan

Poznat po svom vatrenom temperamentu, ljubomori i nestrpljenju. Ovan ume da bude strastveni vođa, ali i strastveni borac. Ove osobine ih dobro služe, ali zahtevaju svest o tome kako da reaguju u različitim situacijama i spremnost da slušaju drugu stranu čak i kada misle da su u pravu.

Bik

Tvrdoglavost je glavna mračna strana ovog horoskopskog znaka. Često će učiniti sve da ne skrenu sa zadate staze, čak i ako bi bilo mnogo bolje da su nešto fleksibilniji. Bikovi su često tvrdoglavi i zatvoreni, ali to ne znači da se te osobine pokazuju u svakom odnosu sa drugima.

Blizanci

Blizanci mogu biti nemirni i impulsivni u donošenju odluka. U jednom trenutku su kreativni a u drugom anksiozni, ozbiljni i nemirni. Ovaj vazdušni znak je veran svom elementu, nedostaje mu korenje koje nosi zemlja i leti iz jednog projekta, jednog hobija, jednog interesovanja ili jednog partnera u drugi.

Žena, Devojka
foto: Shutterstock

Rak

Rak je sklon posesivnosti i zauzima previše odbrambenog stava. Veze koje imaju u životu su veoma važne za njih, ali ponekad mogu da uplaše druge ljude ako ne zauzmu 'mekši' stav ili ako su njihove emocije previše promenljive.

Lav

Lavovi žele da znaju sve o svima i imaju utisak da moraju da budu uključeni u sve. Za njih je važno da primete kada pokušavaju da kontrolišu situaciju koja nije njihova odgovornost, kao što su tuđi život i izbori.

Devica

Devica treba da vodi računa o svom emotivnom zdravlju. Svakodnevno premišljanje i planiranje lako se može pretvoriti u brigu i nervozu. Bilo bi dobro da se ne opterećuju sa stvarima na koje ne mogu previše da utiču.

Muškarac
foto: Shutterstock

Vaga

Ceni harmoniju, jednakost i ravnotežu u svim aspektima svog života. Sa tom potrebom za harmonijom, oni su ponekad u opasnosti da dozvole drugima da dobiju ono što žele samo da bi održali mir. Njihov strah od turbulencija može dovesti do neodlučnosti i straha od sukoba.

Škorpije

Imaju talenat za postizanje rezultata kroz suptilnu manipulaciju, ali najčešće to rade na način koji nije štetan za druge. Ponekad umeju da budu ljubomorni bez previše razloga, ali je važno da realno postanu svesni situacije u kojoj se nalazi kako se to ne bi desilo.

Strelac

Voli slobodu i avanturu, što ponekad može otežati održavanje bliskih prijateljstava. Međutim, ako pronađu ljude sličnih kvaliteta, te mane će se pretvoriti u vrline.

Par, Ljubavni par, Sladoled
foto: Shutterstock

Jarac

Odnos Jarca sa drugim ljudima može biti teško ostvarljiv za Jarčeve ako ne kontrolišu svoju krutost u razmišljanju i tvrdoglavost, ali sa određenom svešću mogu biti divni i smireni partneri i prijatelji.

Vodolija

Iako deluju zatvoreno i hladno, veoma su osetljive osobe kojima je potrebno neko vreme da se opuste, ali kada to jednom uspeju postaju neverovatni prijatelji koji vole intelektualnu i mentalnu stimulaciju. Iznad svega, oni cene slobodu i žele da stvari idu njihovim tempom.

Ribe

Veoma su osetljive i teško prihvataju bilo kakvu kritiku na svoj račun. Uz određenu svest o svojim emocijama, kao i o tome kakvu su podršku spremni da daju nekome, mogu da vode ispunjen i emotivno zdrav život, prenosi Sensa.hr

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs