SAZNAJTE VIŠE

FILMOVI KOJI SU OBELEŽILI 2022. GODINU: Neverovatni glumci, priče koje lede krv u žilama, dižu adrenalin, greju srce

Sa objavama nominacija za ovogodišnju dodelu nagrada Zlatni globus, osvrnućemo se na proteklu godinu i na neke naslove koje nikako ne smete da propustite.

Filmovi
Autor:
FILMOVI KOJI SU OBELEŽILI 2022. GODINU: Neverovatni glumci, priče koje lede krv u žilama, dižu adrenalin, greju srce
Foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Novogodišnji i Božićni praznici su idealno vreme koje možete da provedete u toplini svoga doma (što će sigurno većina nas upravo i da uradi) i da nadoknadite gledanje serija i filmova.

Donosimo vam mali vodič za filmove i serije koje su ove godine "pokidale" na striming platformama.

FILMOVI

1. ELVIS

Dugoočekivana adaptacija o kralju rokenrola je ove godine bio jedan od najuspešnijih filmova koji je režirao Baz Lurman, poznat po ostvarenjima kao što su "Mulen ruž", "Romeo i Julija" i "Australija. Glavnu ulogu je maestralno odigrao Ostin Batler, dok je njegovog menadžera glumio omiljeni - Tom Henks.

Ako ga do sada niste pogledali, imate našu toplu preporuku! Savršeni kadrovi, maestralna gluma, muzika koja će vas navesti da mrdate kukovima kao Elvis.

2. TOP GAN: MAVERIK

Jedna od filmskih priča koja je obeležila živote mnogih od nas i značajno uticala na veoma uspešnu karijeru jedne od najvećih holivudskih zvezda, Toma Kruza, dobila je svoj nastavak! Savršeni kadrova letova, ljubavna priča i emocije koje nismo očekivali!

3. TAR

Kao što se vidi u trejleru za film, u fokusu njegove priče je Lidija Tar, poznata dirigentkinja i kompozitorka. Ona je prva žena koja se našla na čelu jednog nemačkog orkestra. Lidija živi u Berlinu sa partnerkom Šeron i usvojenom ćerkom iz Sirije.

U njenom životu je naizgled sve sjajno. Ona se upravo sprema da snimi Malerovu petu simfoniju sa orkestrom na čijem se čelu nalazi već jednu deceniju, dok istovremeno daje intervjue prestižnim publikacijama koje dokumentuju njen veliki uspon u svetu klasične muzike. Njena gluma je po običaju oduševila kritiku pa se već uveliko priča o tome da je ova godina njena kada su u pitanju najprestižnije filmse nagrade.

4. BABILON

Napisana od strane tvorca filmova "Opsesija" i "La La Lend-a", ova eksplozivna komedija-drama je originalna priča epskih razmera smeštena u Los Anđeles 1920-ih. Očekuju nas mnogi poznati glumci - na primer, Bred Pit, Margo Robi, Dijego Kalva, Džin Smart, Tobi Megvajer, Jovan Adepo i Li Jun Li. Oni će glumiti likove inspirisane stvarnim figurama iz tog doba, a mi ćemo pratiti njihov uspon i pad kako prelaze u novo doba u filmskoj industriji koje često karakteriše neobuzdani razvrat.

5. PLAVUŠA

Ana de Armas je Marilyn Monroe u ‘Plavuši’ od reditelja Endrjua Dominika, a zasnovano na bestseleru Džojs Kerol Oats. ‘Plavuša’ hrabro ponovo prepričava komplikovan život ikone Merilin Monro. Zamagljujući linije između činjenica i fikcije, film istražuje napetost između njenog javnog i privatnog života …

6. TROUGAO TUGE

Trougao tuge, u kom se u ulozi besnog marksiste koji je igrom slučaja kapetan na krstarenju za superbogate našao čuveni Vudi Harelson, svojevrsna je kritika savremenog sveta u pravom estlundovskom ključu.

Film je smešten u svet visoke mode, u kojem srećemo par manekena koji se nalazi na raskrsnici svojih karijera. Oni su pozvani na luksuzno krstarenje kao instagram influenseri kako bi dodatno doprineli glamuru neobičnog i, pre svega, prebogatog društva koje se našlo na jahti. Kada jahta potone, nasukani su na pustom ostrvu s grupom milijardera i čistačicom. U borbi za preživljavanje i opstanak na ostrvu, stare društvene hijerarhije se raspadaju i preokreću.

7. MENI

Da li ste spremni da okusite delicije koje će šef kuhinje spremati samo za vas? Film „Meni“ je filmski užitak zbog koga ćete poželeti da se upletete u gastronomsku igricu šefa kuhinje egzotičnog restorana.

8. SVE U ISTO VREME

Starija kineska imigrantkinja je uvučena u nezamislivu avanturu u kojoj sama pokušava da spasi svet istražujući paralelne univerzume u kojima se sreće sa životnim putanjama koje je mogla da vodi.

9. POSLE SUNCA

Sofi se priseća radosti i melanholije putovanja koje je provela sa ocem pre dvadeset godina. Izmišljena sećanja popunjavaju praznine između stvarnih, dok Sofi pokušava da uskladi sliku o ocu koga je poznavala sa čovekom koga nije.

10. FABELMANOVI

U novoj, uzbudljivoj filmskoj priči Spilberg donosi intimni pogled u svoje detinjstvo u polu-autobiografskom filmu koji prati osetljive godine mladića koji će otkriti potresnu porodičnu tajnu, čije otkriće će ga podstaći da uroni u svet filmova, koji će mu pomoći da spozna istinu o sebi i drugima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs