Jedinstveno mesto na svetu

Sjaj i luksuz Monaka: Evo zašto je Novak Đoković izabrao baš ovu kneževinu za život! (FOTO)

U najbogatijem gradu u Evropi, Monte Karlu, živi oko 30.000 stanovnika, a predstavlja mesto luksuza i glamura, zbog čega važi za vodeću turističku destinaciju starog kontinenta
Destinacije
17:08h Autor:
Sjaj i luksuz Monaka: Evo zašto je Novak Đoković izabrao baš ovu kneževinu za život! (FOTO)
Foto: Profimedia

Monte Karlo je najpoznatija administrativna četvrt u gradu, odnosno državi Monako. Smatra se glavnim gradom ove države, iako ova država nema službeni glavni grad. Najbogatiji je grad u Evropi u kojem živi oko 30.000 stanovnika, a predstavlja mesto luksuza i glamura. Monte Karlo važi za vodeću turističku destinaciju u Evropi.

Novak svečano otvorio restoran u Monte Karlu: Nameštaj iz Srbije, samo zdrava hrana! (VIDEO)

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nadaleko je poznat po kazinima, kockanju, luksuznim hotelima, Velikoj nagradi Monaka, Svetskom prvenstvu u boksu i raznim modnim sadržajima. Osim kompleksa kazina koji je sagrađen krajem 19. veka, postoji opera, baletska škola i ekskluzivni hoteli i klubovi. Zbog svih ovih sadržaja ga rado posećuju poznate i bogate ličnosti iz celog sveta.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ukoliko ste ljubitelj velikih luksuznih hotela i klubova Monte Karlo je idealna destinacija za vas. Između ostalog, ako vas put nanese u te krajeve, posetite katedralu svetog Nikole, Okeanografski muzej i Prinčevu palatu.

Turistički raj na zemlji: Plava laguna, najpoznatiji spa centar na Islandu! (FOTO, VIDEO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Palata se nalazi nedaleko od muzeja, a u blizini je katedrala Bezgrešnog začeća, sagrađena u 19. veku na mestu gde je nekad bila Crkva svetog Nikole, koja je sagrađena još u 13. veku.

Srpska svetinja kojoj se ceo svet divi: Čudesni pogled Belog anđela! (FOTO, VIDEO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

U katedrali je sahranjena princeza Grejs Keli, kao i prethodni prinčevi Monaka. U Monako Vilu nalazi se i poznati Okeanografski muzej (Musée Océanographique), predivna zgrada koja se goropadno izdiže iz stene nad morem i očarava na prvi pogled! Izgradio ga je princ Albert I, veliki ljubitelj morskih dubina, a većina izloženih eksponata vezana je baš za prinčeve ekspedicije. Tako u muzeju mogu da se vide ostaci brojnih morskih organizama, modeli Albertovih istraživačkih brodova, kao i neke od prvih podmornica...

Ko se ovde probudi, probudio se u raju: Dominikana, mesto koje se ne zaboravlja! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Prinčeva palata (Palais de Monaco) je jedna od retkih vladarskih palata koja nije menjala svoju funkciju tokom veka, nego se i danas koristi kao dom porodice Grimaldi, a to je i jedna od retkih palata takve vrste koja je utvrđena.

Tragedija Karoline od Hanovera: Tri puta na udaru prokletstva Grimaldija! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Da li je kraljevska porodica prisutna u palati možete da utvrdite po zastavi, koja je u njihovoj odsutnosti spuštena.

Suze koje se ne zaboravljaju: Jedan susret iz korena promenio život princeze Šarlin! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs