Top destinacija

Ko se ovde probudi, probudio se u raju: Dominikana, mesto koje se ne zaboravlja! (FOTO)

Ovde je lako uživati - plaže su bele, biserne, peščane, a more je bistro i kristalno čisto
Destinacije
17:08h Autor:
Ko se ovde probudi, probudio se u raju: Dominikana, mesto koje se ne zaboravlja! (FOTO)
Foto: Profimedia

Samo ime ove karipske zemlje već budi maštu. Popularnije rečeno, Dominikana ima, može se reći, najlepši geografski položaj, koliko god konkurencija na Karibima bila velika. Zauzima istočni deo ostrva Hispanjola i graniči se sa Haitijem. Burna istorija, još od kada je ostrvo otkrio Kolumbo, ispisana je na ulicama i zgradama ove države.Prestižno mulatsko stanovništvo je multikulturalno, pa se na Dominikani mogu osetiti ukusi Španije, Francuske, Amerike i Aravaka u hrani, piću, muzici i načinu razmišljanja.

Zabranjene destinacije: 9 mesta koje nikad nećete posetiti (FOTO)

Boka ČikaPlaža s najfinijim peskom, možda i najlepša na celim Karibima. U njenim providnim vodama su koralni grebeni, što je čini veoma bezbednom. Osim opuštanja ovde se možete zabaviti brojnim aktivnostima u vodi, a tokom noći ovde je provod nezaboravan uz brze i lude ritmove. Klubovi na plaži garantuju vrhunski provod do kasnih jutarnjih sati.

Punta Kana / BavaroOvo je jedna od najboljih plaža na svetu i nalazi se na istočnoj obali Dominikanske Republike. Celom njenom dužinom (32 km) načičkana su letovališta u kojima možete odsesti i posvetiti se bezbednom plivanju i odmaranju na divnom zlatnom pesku. Uživati je lako, plaže su bele, biserne, peščane, a more je bistro i kristalno čisto.

Rajsko ostrvo koje ljudi nikad neće videti uživo: Zabranjena destinacija! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Hoteli imaju odličnu uslugu, s perfektnom karipskom kuhinjom. Palme prave hladovinu, a između stabala su okačene mreže za ljuljanje. Daleko na pučini vide se jedrenjaci, koji oplovljavaju manja ostrvca i turiste vode u nezaboravne avanture. Ovde se kokteli služe u kokosovom orahu, lokalni specijaliteti na bananinom listu, a kupači hodaju bosi po toplom pesku.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Santo DomingoKada mesec zameni sunce, iz mnogobrojnih barova dopiru zvuci lokalnih ritmova. Santo Domingo je prestonica Dominikanske Republike, pa je poseta ovom gradu za vreme boravka u Dominikani obavezna. Ovde možete kupiti najjeftinije cigare na svetu, koje su pritom odličnog kvaliteta.Rum je omiljeno piće ostrvljana, kao i gusara, pa obavezna kupite bar jednu flašu da bi vas po povratku kući podsetila na prelepe dane provedene na ovom egzotičnom ostrvu. Za sve dame na raspolaganju su prodavnice nakita, a ćilibar je posebno popularan i kvalitetan, pa su ga na Dominikani kupovali Madona i Kit Ričards.

Turistički raj na zemlji: Plava laguna, najpoznatiji spa centar na Islandu! (FOTO, VIDEO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Idealna klimaArhipelag Veliki Antili, kojem Dominikana pripada, poznat je po izuzetnoj klimi. Najhladniji mesec je januar, sa prijatnih 25 stepeni u proseku, dok najvreliji letnji meseci imaju temperaturu od oko 32 stepena. Letnji pljuskovi traju dvadesetak minuta i nikako ne utiču na raspoloženje turista i meštana, a kiša samo služi kao vreme za kratki predah od aktivnosti koje ova prelepa zemlja nudi.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs