Saveti iskusnih baštovana

Kupili ste bosiljak, a on je ubrzo uvenuo: Jednostavna caka da vam se to ne ponovi!

Uz ovaj trik, možete svom bosiljku produžiti život, a samim tim i iskoristivost ove predivne začinske biljke
Bašta
21:06h Autor:
Kupili ste bosiljak, a on je ubrzo uvenuo: Jednostavna caka da vam se to ne ponovi!
Foto: Profimedia

Sigurno ste nekada na pijaci ili u supermarketu kupili predivnu saksiju bosiljka, prepunu mirišljavih i jedrih listova. Međutim, nakog što je donesete kući, sparuši se, a kasnije i uvene.

Uz ovaj trik, možete svom bosiljku produžiti život, a samim tim i iskoristivost ove predivne začinske biljke.Ljudi koji se dobro razumeju u biljke će verovatno misliti da se radi o otkrivanju "tople vode". Međutim, ovaj trik je namenjen svima nama koji nismo tako vešti sa gajenjem biljaka, a volimo ih u svojoj kući. Od nečeg se mora početi, zar ne?

Najčešći razlog zbog koga bosiljak brzo propada jeste saksija. Sigurno ste nekada kupili bosiljak u supermarketu. On je spakovan u male saksije, koje nisu mnogo veće od plastične čaše. Radi se o tome da su takve saksije premale. Korenje bosiljka je stišnjeno na maloj površini, pa cela biljka strada.

Ukoliko presadite bosiljak u veću saksiju, nastaviće da napreduje sa rastom. Tako jednostavno, zar ne?

Uz presađivanje, neophodno je i zalivati biljku svakog drugog dana. Na ovaj način, imaćete prelepu biljku, bilo da želite da vam služi kao ukras, ili pak kao začin.

Kako da sami uzgajate voće i povrće u bašti ili na terasi: Najzdravija hrana za vas i vaše najbliže!

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs