Korisni saveti

Da vam prozor postane rajski kutak: Najlepši prizor ovog leta uz malo truda! (FOTO)

Nema lepšeg prizora nego kada na prozorima gradskih stanova ili porodičnih kuća ugledate bogatu lepezu šarenog cveća tokom letnjih dana. Kako biste ulepšali i osvežili vaš prozor potrebno je da napravite svega par jednostavnih koraka
Bašta
21:00h Autor:
Da vam prozor postane rajski kutak: Najlepši prizor ovog leta uz malo truda! (FOTO)
Foto: Profimedia

Prozori su često vrlo nepravedno zapostavljeni. Važan su deo svake prostorije, a daju nam mnogo mogućnosti za dekorisanje i ulepšavanje. Sigurno vam je nekad pogled zapeo za kuću na kojem je pred prozorom šareno cveće koje privlači svačiju pažnju. Oni koji vole prozore ispunjene cvećem trebalo bi da obrate pažnju ne samo na boje, već i na izbor biljka.

Šta svaka terasa treba da ima: Kombinacije cveća koje provereno uspevaju! (FOTO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

1. Muškatla je mnogima omiljeno cveće koje se najčešće uzgaja na balkonima i prozorima. Cvetaju od proleća do kasne jeseni, a zbog svojih jarkih boja omiljena je za dekoraciju.

2. Petunija je takođe idealno ukrasno cveće. Neki će tako odabrati baš ovo letnje cveće prema boji i potrebi za suncem.

Kako gajiti muškatle: Pre nego što ih iznesete, treba da uradite ovo!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

3. Karanfili su odlični za uzgajanje na gradskim prozorima jer su otporni na smog i prašinu.

Odaberite cveće koje dugo cveta

Ukoliko volite šarenilo na vašim prozorima tokom letnjih meseci izbegavajte da kupujete višegodišnje biljke budući da one cvetaju samo jedan kratki period tokom godine.

Možete da odaberete i zimzelene biljke

Oni koji vole zimzelene biljke mogu da odaberu one patuljaste sorte. Te biljke imaju prednost u dekoraciji jer lepo izgledaju i tokom zime.

Od male terase napravili pravi raj: Kutak za potpuno uživanje! (VIDEO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Povrće dolazi u obzir

Među svojim cvećem možete da posadite i povrće. Patuljsta sorta paradajza, beli luk, spanać ili peršun mogu vrlo dobro da dođu, a s druge strane obogatićete izgled svog cveća na prozoru i dati mu specifičan izgled.

Veličina je bitna

Treba voditi računa da je cveće u srazmeru s veličinom prozora. Ako je manji prozor, odaberite i napred posadite sitne biljke poput majčine dušice, a pozadi one malo veće.

Kako da napravite mali raj sa kraljicom cveća: 6 rešenja za najčešće probleme sa ružama!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Redovna briga

Kao što znate, redovno zalivanje je nužan deo brige o svakoj biljci. Povremeno, ako je potrebno, odsecite suve delove, a ako se dogodi da vaša omiljena biljka ''umre'', dobra stvar je da tu biljku možete lako da zamenite tokom leta.

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs