Harala sa svojom kriminalnom grupom

Ispovest žene koja se obogatila čisteći aerodrome: Na kraju otkriveno da je pljačkala putnike!

Kad pronađem nešto, kažu mi da zadržim tu stvar ako želim. Ako želim da prijavim pronađeno, to je moja stvar, ali ne moram da prijavim, rekla je žena policiji
Lifestyle
02:34h Autor:
Ispovest žene koja se obogatila čisteći aerodrome: Na kraju otkriveno da je pljačkala putnike!
Foto: Shutterstock

Zvuči neverovatno, ali jedan od najveštijih lopova organizovane kriminalne bande koja hara po aerodromima je žena.

Ona je otkrila kako je svojim "lepljivim" prstima, zajedno s pripadnicima velike bande koja "operiše" po američkim aerodromima stekla bogatstvo. Žena koja se nalazi pod istragom, ispričala je da je uz posao čistačice aviona ostvarila bogatstvo zahvaljujući nemarnim putnicima te sebi i svojoj porodici omogućila lep život u blagostanju.

10 jezivih tajni stjuardesa i pilota: Ovo vam nikada neće otkriti!

Policija veruje da je žena deo veće organizovane kriminalne bande koja krade po aerodromima u SAD-u, a u istragu su uključeni i mehaničari, kao i drugo osoblje aerodroma. Iako je žena priznala da je, čisteći avion pronašla jedan tablet kojeg je uzela, istražitelji veruju da se radi o krađi mnogo većih razmera. U svojim postupcima ne vidi problem.

"Razmišljam na način da ako je u redu da drugi uzmu, zašto ne bih i ja ako pronađem ovakve skupe stvari?" ispričala je žena policiji. "Kad pronađem nešto, kažu mi da zadržim tu stvar ako želim. Ako želim da prijavim pronađeno, to je moja stvar, ali ne moram da prijavim", rekla je žena objašnjavajući policiji proceduru oko pronalaska stvari u avionima.

Ona je ispričala da često pronalazi vredne stvari ispod sedišta u avionu, a kako se čišćenje vrši bez nadzora, uopšte nije problem uzeti te stvari i odneti ih kući.

Stjuardesa se prostituisala dve godine: Zaradila neverovatnu sumu novca!

"Uzela sam jer je bilo jednostavno. Svakodnevno putnici za sobom ostavljaju vredne stvari, dokumente, novac, elektronske uređaje, igračke. Uglavnom su to Ajpedi i ostala elektronika", rekla je žena. Istražitelji napominju da krađe od strane zaposlenih na aerodromu proizlaze iz činjenice da oni malo zarađuju. Ali, ono što predstavlja veći problem je činjenica da se krađe događaju čak i kada se putnici još uvek nalaze u avionu ili na aerodromu. Poslednjih nekoliko godina broj krađa na međunarodnim aerodromima je sve veći, kako od strane zaposlenih, tako i od strane putnika.

Policija napominje da se najviše kradu elektronski uređaji, potom vredne stvari poput nakita, torbica, a krade se i novac. Najveći problem s krađama na aerodromima beleže azijske zemlje gde se veruje da takođe postoje organizovane kriminalne grupe, piše News.com.

Ukoliko želite da svoje stvari čuvate na sigurnom, policija preporučuje da sve vredne stvari držite uz sebe u malim torbicama koje možete da stavite ispod sedišta koje se nalazi ispred vas, tako da ih uvek možete videti. Torbice obavezno nosite sa sobom ukoliko idete u WC.

Najpoznatija stjuardesa na svetu: Vesna Vulović, jedina preživela pad aviona sa 10.000m! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs