Večito pitanje

Stručnjak za okultizam otkriva: Ovako izgleda crna magija!

Podela na belu i crnu magiju je prilično diskutabilna i podložna raznim tumačenjima pošto neki, poput crkve, svaki oblik magije smatraju protivprirodnim uplitanjem u prirodne tokove
Lifestyle
20:02h Autor:
Stručnjak za okultizam otkriva: Ovako izgleda crna magija!
Foto: Shutterstock

Crna magija je oblik magije kojoj je cilj da ubije, da povredi, da uništi ili da, na nadprirodan način, postigne nekakvu korist. Crnu magiju povezujemo sa satanizmom, demonopoklonstvom, vešticama i čarobnjacima.

Podela na belu i crnu magiju je prilično diskutabilna i podložna raznim tumačenjima pošto neki, poput crkve, svaki oblik magije smatraju protivprirodnim uplitanjem u prirodne tokove i pokušajem sticanja spoznaja na način koji se smatra neprimerenim.

Ovako radi ciganska magija: Rituali za privlačenje ljubavi!

Drugi prave razliku između belih i crnih magova, odnosno ukazuju na činjenicu da sam karakter magije ne leži u njenoj osnovi, već u načinu na koji se primenjivač njom koristi.

Primene crne magije

Primenjivači, odnosno praktičari crne magije su često koristili otrove napravljene od biljaka ili otrovnih materija za nanošenje zla ljudima ili životinjama. Svoje rituale obavljali su noću na grobljima, ostacima napuštenih samostana ili na drugim usamljenim mestima.

Narodna verovanja i venčanje: Mlada ne treba da vežba pisanje svog novog prezimena!

U tim obredima izvođeno je žrtveno ubijanje životinja, a kadkad i ljudi (posebno dece). Krv i prinos žrtve bio je važan deo obredne prakse, a korišćena su pomagala koja se povezuju sa zlom i zlim i negativnim uticajima, poput crnih sveća, lobanje oceubice, krila šišmiša, noktiju pogubljenog zločinca i sličnih predmeta, piše poznati francuski okultista Elifas Eli u knjizi "Transcendentalna magija".

Verovalo se da se poklonici crne magije okupljaju na crnim sabatima, gde se predaju orgijama, uživanju u narkoticima koji izazivaju halucinacije i tajnim obredima u slavu satane. Takođe, bavili su se i nekromantijom, odnosno prizivanjem duša umrlih osoba da bi od njih dobili odgovore na željena pitanja.

Poznati medijum tvrdi: Preminule osobe žele da znate ove 4 stvari!

Istorija crne magije

Svedočanstva o primenjivanju crne magije se javljaju još u Starom veku kod drevnih Egipćana i Persijanaca, ali i kod antičkih Grka i Jevreja preko kojih su se u periodu Rimskog carstva proširila po Evropi. Tokom mračnog Srednjeg veka su zabeležene informacije o primenjivačima crne magije u Španiji, južnoj Francuskoj, Italiji i u Tirolu i Nemačkoj, navodi se u knjizi "Enciklopedija okultizma i parapsihologije".

Da vam kuća bude bogata: 10 starih verovanja za privlačenje novca!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs