Duša nikad ne umire

Poznati medijum tvrdi: Preminule osobe žele da znate ove 4 stvari!

Svako ko je upoznat s radom Džejmsa Van Praga, jednog od najpoznatijih svetskih spiritualnih medijuma, zna da on koristi ove reči da bi objasnio kako je svako utelovljenje samo jedna stanica na našem putovanju duše
Lifestyle
20:02h Autor:
Poznati medijum tvrdi: Preminule osobe žele da znate ove 4 stvari!
Foto: Shutterstock

Smrt je iluzija. Duša nikada ne umire. Svi smo mi duše koje imamo ljudsko iskustvo, a ne obrnuto. Svako ko je upoznat s radom Džejmsa Van Praga, jednog od najpoznatijih svetskih spiritualnih medijuma, zna da on koristi ove reči da bi objasnio kako je svako utelovljenje samo jedna stanica na našem putovanju duše. Međutim, čak i sa tim dubokim razumevanjem, bolno je kad neko koga volimo odlazi s ovog sveta.

Ovi ljudi su se vratili iz kliničke smrti: Evo šta su doživeli!

Bez obzira na to ko smo, svi delimo zajednički događaj sa svima ostalima na planeti – u nekom trenutku ćemo da doživimo gubitak bliske osobe. I premda smrt voljene osobe na svakog utiče drugačije, važno je uzeti vremena za obradu emocija koje osećamo, a ne gurati ih duboko u sebe, da bi se kasnije suočili s njima. S više od 30 godina provedenih u razgovorima s dušama preminulih i pružajući utehu i vođstvo ljudima koji su ostali iza njih, Džejms je stekao neke uvide koji će vam pomoći u procesu tugovanja.

1. Dajte sebi vremena da se okupite s drugima i kažete zbogom

Rituali smrti – pogrebi, bdenja, memorijali ili šta god vaša vera ili kultura određuje – postoje s razlogom. Iako bi moglo da bude primamljivo izbeći ih u pokušaju poricanja da je voljena osoba otišla, ovi događaji daju onima koji su ostavljeni utehu i način da zatvore poglavlje. Takve ceremonije imaju višestruku svrhu. One pomažu živima da prihvate gubitak fizičke prisutnosti svojih najmilijih, tako da oni mogu da preduzmu prvi korak na njihovom putu ka prihvatanju i isceljenju, i pomažu duhu da shvati činjenicu da više nisu deo fizičkog nivoa.

Karmičko čišćenje: Kako da oslobodite dušu svih negativnosti!

Kada se Džejms poveže s dušama umrlih, posebno s onima koji su nedavno preminuli, kažu mu da su bili prisutni na svojoj sahrani i da su cenili geste ljubavi onih koji su došli da se oproste. Prihvatite da je duh drage preminule osobe prisutan na tim obredima i utešite se spoznajom da oni više nisu s vama u fizičkom telu, ali će uvek biti s vama u duhu.

2. Tugovanje je proces – dajte sebi vremena dok prolazite kroz faze žalosti

Suočavanje s gubitkom voljene osobe može da bude dug put. Nema prečica – svako mora da prođe kroz korake šoka, poricanja, pregovaranja, ljutnje, krivice i tuge pre dostizanja stanja prihvatanja i razumevanja.

Dajte sebi vremena da prođete kroz te korake, krećite se vlastitim tempom, shvatajući da možete da se osećate kao da nemate uvek kontrolu nad svojim emocijama. U jednom trenutku možete da osećate ljutnju, obamrlost u sledećem i onda da se osećate gotovo normalno neko vreme pre nego što ceo ciklus iznova počne.

3 koraka do trajnog blagostanja: Ne mučite sebe ovim pitanjima!

3. Prepoznajte svoja osećanja i potražite pomoć ako vam je potrebna

Nemojte zanemariti činjenicu da tugujete. Potisnute emocije nađu put izlaska na površinu destruktivnim načinima kao što su prejedanje, piće ili zlouporaba droga, nasilje, depresija, čak i misli o samoubistvu.

Ne bojite se da pitate druge za pomoć i podršku. Brižan prijatelj, rođak ili psiholog mogu da budu od neprocenjive vrednosti u ovakvom trenutku. Uprkos Džejmsovim svakodnevnim bavljenjem spiritualnim sferama, još uvek je morao da prođe proces tugovanja kada je njegova majka umrla.

Za mir duše i tela: Dragoceni koraci za srećniji život!

4. Zapamtite – vaša voljena osoba je srećna i želi da i vi budete srećni

Moglo bi da pomogne saznanje da je duh vaše voljene osobe tokom ovog vremena s vama, šalje podršku i ljubav s druge strane da vam pomogne.

I zapamtite, jedna od najčešćih poruka koje dolaze do Džejmsa kad je povezan s duhovnim područjem obično glasi ovako: "Ja sam u redu, ne patim i želim da moji najmiliji na Zemlji budu srećni i uživaju u životu."

Dakle, kada ste spremni, dajte sebi dopuštenje da krenete dalje i uživajte u životu, utešeni činjenicom da je vaša voljena osoba sigurna pod božjim vođstvom i uvek s vama.

Moguće je: Kako da otkrijemo tajne prošlih života!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs