FILIP JE IMAO 14 GODINA KAD JE U ŠKOLI BRUTALNO UBIO NASTAVNICU: Silovao je i pored tela ostavio jezivu PORUKU

Kad su videli kako je dečak od 14 godina ubio nastavnicu, svi su se skamenili.

Lifestyle
FILIP JE IMAO 14 GODINA KAD JE U ŠKOLI BRUTALNO UBIO NASTAVNICU: Silovao je i pored tela ostavio jezivu PORUKU
Foto: Printscreen Youtube/ Law&Crime Network

U ranim jutarnjim satima 23. oktobra 2013, nastavnica matematike Kolin Ricer pronađena je mrtva iza srednje škole Danvers u Masačusetsu. Bila je seksualno zlostavljana, prerezan joj je vrat, a poruka pored njenog tela glasila je: "Sve vas mrzim".

Ricer je bila omiljena učiteljica, a policija u početku nije imala pojma ko bi mogao imati motiv da je ubije. Zatim su saznali da je jedan od njenih učenika devetog razreda, 14-godišnji Filip Čizm, pronađen kako hoda duž autoputa sa krvavim sekačem za kutije - i delovi su počeli da padaju na svoje mesto.

Dok je 22. oktobra ostajao posle škole radi dodatne pomoći, Čizm je pratio nastavnicu do kupatila, silovao je i zadavio pre nego što je njeno telo odvukao u šumu iza zgrade i bacio u kantu za reciklažu. Tamo ju je još jednom napao i prerezao joj vrat. Čizmu je suđeno kao odrasloj osobi i osuđen je na doživotni zatvor.

Ubistvo Kolin Ricer

U utorak, 22. oktobra 2013, Kolin Ricer je zamolila Filipa Čisma da ostane posle škole za dodatnu pomoć. Drugi učenik se kasnije prisetio da je nastavnica pitala Čisma o njegovom nedavnom preseljenju iz Tenesija, što je Čisma vidno uznemirilo. Ona je brzo promenila temu, ali njeno nevino pitanje je možda pokrenulo jezivi lanac događaja koji su usledili.

Prema vremenskoj liniji koju je objavio The New York Times, u 14:54, Ricer je izašao iz učionice i otišao do kupatila niz hodnik. Bezbednosni snimci iz škole pokazuju da je Čism prati minut kasnije. Navukao je kapuljaču preko glave i ušao u ženski toalet iza nje.

U 15:06 učenik je ušao u kupatilo i odmah se okrenuo. Kasnije je svedočio da je video golu zadnjicu i pomislio da se neko presvlači.

Minut kasnije, Čizm je izašao iz kupatila noseći pantalone koje je Ricer imala na sebi. Vratio se u 15.16 časova. sa kantom za reciklažu, koju je izvukao iz škole u ​​3:22, i ovoga puta noseći crnu skijašku masku.

Kada se Čizm te večeri nije vratio kući, njegova majka je prijavila nestanak. Policajac ga je pronašao dok je hodao autoputem nešto posle ponoći i pronašao krvavi rezač kutija kod njega. Kada je upitao odakle je krv, Čizm je jednostavno odgovorio: "Devojčica". Čizm je takođe imao nastavnicinu kreditnu karticu i donji veš u svom posedu.

Istovremeno, policija je tragala za nastavnicom, koja je takođe prijavljena kao nestala. Nekoliko sati kasnije, pronašli su njeno telo ispod nekog lišća u blizini srednje škole Danvers. Bila je gola od struka naniže, a njen leš je "seksualno montiran", navodi NBC Nevs. Čismin ranac i školska legitimacija takođe su otkriveni u blizini.

Vlasti su brzo spojile dva i dva i uhapsile Filipa Čisma zbog ubistva Kolin Ricer.

Suđenje Filipu Čizmu

Tužioci su odlučili da Čismu sude kao odrasloj osobi zbog brutalnosti zločina. Istraga o Ricerinoj smrti otkrila je da ju je silovao u školskom kupatilu. U stvari, pretpostavlja se da je nastavnica verovatno još uvek bila živa kada ju je Čism ponovo seksualno napao granom drveta u šumi — koju je ostavio u njoj, a zatim joj prerezao vrat.

Čismov advokat,tvrdio je da je ovo jezivo ponašanje posledica Čismove teške mentalne bolesti. Navodno je patio od psihotične epizode ​​i čuo glasove u vreme ubistva.

Međutim, porotnici nisu prihvatili ovu odbranu. Filip Čizm je osuđen za ubistvo, silovanje i oružanu pljačku i osuđen na doživotni zatvor sa mogućnošću uslovnog otpusta nakon 40 godina.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs