DEDA VLADA JE NAJSTARIJI TRKAČ U SRBIJI I UPRAVO JE NAPUNIO 90 GODINA: Nećete verovati kada je počeo da trči

Trka u čast deda Vladi održana je na njegov 90. rođendan, a tom prilikom sportisti i rekreativci došli su u Zemun da sa omiljenim maratoncem podele kilometre

Lifestyle
DEDA VLADA JE NAJSTARIJI TRKAČ U SRBIJI I UPRAVO JE NAPUNIO 90 GODINA: Nećete verovati kada je počeo da trči
Foto: Privatna arhiva

Martovsko sunce grejalo je protekle subote zemunski kej tako jako da je subjektivni osećaj bio da smo u sred leta. Sportisti, rekreativci, ljubitelji lepog vremena, a još lepšeg druženja pohitali su u Zemun da sa deda Vladom proslave njegov rođendan - 90!

Vladimir Vlada Stevanović je naš najstariji i jedan od najpoznatijih maratonaca koji iz godine u godinu oduševljava sve ljubitelje trčanja kada ga vide na stazi ili na nekom od maratona.

Počeo je da trči 1989. godine u svojoj 55oj godini. Njemu je inspiracija bila baka koja je tada imala 76. godina, a koja je trčala 5 kilometara na tadašnjem maratonu.

Deda Vlada
foto: Privatna arhiva

Vlada se tada zainatio i rekao:"Kada može ona, mogu i ja!"

„Trčao sam maratone, ultramaratone, triatlone, atletske discipline na evropskim i balkanskim takmičenjima. Rekao sam sebi da ako budem mogao da trčim do 90. godine, a posle ću videti kako me bude služilo zdravlje“, izjavio je prošle godine pred beogradski maraton.

Ove subote, na trci koja je bila organizovana u njegovu čast pitala sam ga:"Hoćemo zajedno da trčimo?"

"Ja ću biti na stazi sa vama, ići ću pola trase," kaže on dok veselo razgovara sa svima koji su došli da mu čestitaju "divan dan" i da u njegovu čast istrče 10 kilometara.

Deda Vlada
foto: Privatna arhiva

Kako je njemu ona baka 1989. godine bila inspiracija, tako je danas on nama. Skoro svi rekreativci iz našeg lokalnog kluba složilo se da ova trke ne sme da se propusti.

"Moja mama vas je upoznala pre par godina u autobusu kada ste išli u Banja Luku na maraton, do danas vas nije zaboravila - velika ste inspiracija," kažem mu srećna što tako dobro izgleda i što je spreman za još jednu trku.

"Drago mi je kad to čujem - puno mi je srce kad znam da sam inspiracija," kaže deda Vlada.

Mi smo izašli na stazu i krenuli da trčimo, dok je ceo Zemun slavio rođendan deda Vladi. Neka nam je živ i zdrav i da ima lake noge još dugo godina.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs