IMALA SAM 8 GODINA KAD SAM OSTALA BEZ OKA, A ONDA JE USLEDIO MOJ PAKAO: Ponižavali je, a danas je 1 od najlepših BOSANKI

Ispovest Suzane koja je, u ratu ostala bez oka, veoma je emotivna i mnoge će motivisati.

Lifestyle
10:36h
IMALA SAM 8 GODINA KAD SAM OSTALA BEZ OKA, A ONDA JE USLEDIO MOJ PAKAO: Ponižavali je, a danas je 1 od najlepših BOSANKI
Foto: Printscreen Instagram/ vasicsuzanastudio

Suzana Vasić iz Brčkog ima neverovatnu životnu priču. Naime, imala je samo 8 godina kada je Bosna bila zahvaćena ratom, a ona je bila samo jedna od onih koji su izvukli deblji kraj. Kad je izašla napolje da se igra, nije ni slutila da će granata da je deli od života i smrti. Granata je pala, a Suzana je zauvek ostala bez oka. Međutim, na svu sreću, uspela je da preživi.

- Igrala sam se napolju sa ostalom decom, pala je granata i tada sam izgubila oko. Sećam se svega...pa, kao i svako dete, idu akcije, pa neko vreme kada je sve mirno i tad malo imamo jednostavno neku priliku da izađemo malo da se igramo. Ranjene smo ja i moja drugarica - ispričala je Suzana gostujući kod Jovane Jeremić na "Pink TV".

Tog dana, te 1993. godine, Suzana je hitno prebačena za Beograd, gde ju je sačekao vrhunski tim stručnjaka, od kojih je jedan oftamolog iz Rusije.

- Hitno sam prebačena za Beograd, primio me je vrhunski tim lekara. Imala sam tri teške operacije. Kako su mi rekli, milimetar je falilo da ostanem bez drugog oka, milimetar je falilo da mi ne bude ništa, a milimetar je falilo da ostanem na mestu mrtva. - ispričala je Suzana i dodala:

- Šest meseci sam bila u bolnici i posle godinu dana, dok mi nisu stavili protezu.

- Išla sam u školu, nosila sam povez, deca umeju da budu nemilosrdna, nesvesna težine svojih reči. Mnogo me je povređivalo, devojčica sam. Međutim, vremenom sam, kroz posao postala svesna sebe i shvatila sam koliko vredim i koliko znam. Najlakše je povući se i provesti život u mraku, ali ja to nisam htela.

- Kad sam se prijavila na izbor za mis. U drugom krugu su me diskvalifikovali jer sam bila iskrena i napisala sam da sam izgubila oko u ratu, a morala sam da nastupim i to nije uopšte bilo jednostavno. Pomislila sam "da li je moguće da ja tako malo vredim", da me tako odbacuju, na tako surov način i onda mi je to bila motivacija da krenem dalje"- ispričala je Suzana.

Suzana je diplomirani kozmetolog, otvorila je svoj kozmetički salon i pokazala zavidan poslovni uspeh. Međutim, mnogi su pokušali da je omalovaže, govoreći da je ćorava, te da zbog toga nije sposobna da odrađuje tretmane, ali Suzana nije poklekla, već je kroz život išla kao lavica.

Najteži momenti u njenom životu bili su degradiranje od strane društva, kako Suzana kaže, to ju je bolelo više nego trenutak u kojem je bila ranjena. Ono što joj je dalo samopouzdanje i izdiglo iznad svega, jeste rad na sebi, kao i posao kroz koji se ostvarila kao uspešna žena.

(Stil/ Pink TV)

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs