IMA NEŠTO DUBOKO POREMEĆENO U NAČINU ŽIVOTA NAJBOGATIJEG KRALJA: Ono što on radi ŠOKIRA svet

Najbogatiji kralj na svetu živi veoma raskalašno i bludno, a njegov ljubavni život šokira.

Lifestyle
08:56h
IMA NEŠTO DUBOKO POREMEĆENO U NAČINU ŽIVOTA NAJBOGATIJEG KRALJA: Ono što on radi ŠOKIRA svet
Foto: Profimedia

Kralj Tajlanda, Maha Vajiralongkorn, poznat i kao Rama X proglašen je najbogatijim sultanom na svetu, dok se o njegovom životu malo pisalo. Njegov život je poprilično zanimljiv, a novac i moć obezbedili su mu da uživa određene privilegije koje su običnim smrtnicima nezamislive.

Vrednost njegovog bogatstva procenjuje se na 43 milijarde dolara.

Kralj Vajiralongkorn je kao dete pohađao dvorsku školu u Bangkoku, ali je sa 13 godina poslat u dve privatne škole u ​​Ujedinjenom Kraljevstvu na pet godina, a zatim je godinu dana otišao u školu u Sidneju u Australiji. Naredne četiri godine proveo je na obuci na Kraljevskom vojnom koledžu, Dantrun, u Kanberi.

Maha Vadžiralongkorn
foto: Profimedia

Vlasnik najvećeg fasetiranog dijamanta na svetu

Zlatni jubilarni dijamant je deo krunskog dragulja i zadivljujući braon dijamant od 546,67 karata, što ga čini najvećim fasetiranim dijamantom na svetu.

Dijamant ima procenjenu vrednost od 4 do 12 miliona dolara prema Vorthi, veb stranici za procenu luksuzne robe. Međutim, ako bi se prodao na aukciji, ovaj kamen bi verovatno dostigao znatno višu cenu jer je jedinstven i ostaje najveći brušeni i polirani dijamant na planeti.

Maha Vadžiralongkorn
foto: Baratoux Loic/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Zlatni jubilarni dijamant danas ostaje u Kraljevskoj tajlandskoj palati, gde se zbog svoje veličine uvek pažljivo čuva.

Maha Vadžiralongkorn, Kralj Rama X
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ženio se 4 puta

Prvi brak kralja Vajiralongkorna bio je 1977. godine sa njegovom rođakom, princezom Soamsavali Kitiiakara. Prvo dete, princezu Bajarakitijabu, dobili su u decembru 1978. Brak je trajao 16 godina pre nego što se Vadžiralongkorn razveo oženio tajlandsku glumcu. Međutim, taj brak je potrajao samo 2 godine.

Maha Vadžiralongkorn
foto: People Picture / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vajiralongkorn je oženio treću ženu Srirasmi Suvade 2001. Suvade je rodila princa Dipangkorna 2005. Njihov brak je trajao 13 godina do 2014, kada je Suvade oduzeta kraljevska titula pod optužbom da su ona i njeni rođaci zloupotrebili svoje veze sa prestolonaslednikom.

Kraljeva deca
Kraljeva decafoto: PPE / ddp USA / Profimedia

Vajiralongkorn četvrti i trenutni brak sklopljen je u maju 2019, samo nekoliko dana pre njegovog krunisanja. Oženio se Suthidom Bajrasudhabimalalakshanom, a palata je objavila da će ona postati kraljica Suthida. Pre njihovog braka, kraljica Suthida je služila u specijalnoj jedinici Kraljeve garde i radila je kao stjuardesa u Thai Airvais-u.

Svita kralja Rame uključuje harem od 20 konkubina, i mnoštvo sluga, prenose nemački tabloidi, iako još nije poznato da li su tu i njegove četiri žene.

Još pre nego je postao kralj, bio je poznat po rastrošnom životu, ali i u najmanju ruku ekscentričnom modnom izboru. Naime, Maha je voleo da nosi niske farmerke, lažne tetovaže i crop topove.

Maha Vajiralongkorn
foto: Profimedia

Poznata je bila i njegova opsesija s njegovom sad uginulom pudlicom Foo Foo kojoj je dao čin generala. Foo Foo je jednom prilikom čak bio i službeni gost na prijemu kod Ralpha Boycea, američkog ambasadora na Tajlandu, a tom prilikom je bio obučen u uniformu, te se popeo na sto i pio iz čaša namenjenih gostima.

Kad je Foo Foo uginuo 2015., Maha mu je napravio raskošnu sahranu koja je trajala četiri dana.

Maha takođe, piše Daily Mail, insistira da njegovi podanici pred njim padaju na kolena, a svoju je treću suprugu jednom prilikom je naterao da polugola jede iz pseće posude.

Maha Vajiralongkorn
foto: Profimedia

Iako je suludo bogat razbaštinio je najmanje četvoro svoje dece, a odbijao je da im plaća školarinu. Među svojim podanicima ne uživa popularnost, te je zaradio nadimak princ 'Bling Bling'. Ali, potrebno je napomenuti da mu se ne mogu baš otvoreno rugati, budući da tajlandski zakon zabranjuje ikakvu kritiku nad pripadnicima kraljevske porodice, te za uvredu nanesenu nekom od njih Tajlanđani mogu dobiti i do 15 godina zatvora.

Jedan od novijih skandala dogodio se za vreme pandemije kad se kralj, prema pisanju nemačkog Bilda, izolovao u jednom hotelu s pet zvezdica u Bavarskoj zajedno s haremom od 20 žena što je izazvalo veliko protivljenje u njegovom narodu, a uprkos strogim kaznama na društvenim mrežama se proširio haštag s pitanjem: "Šta će nam uopšte kralj?" Inače, kralj nije okupio harem samo za izolaciju, već je to njegova standardna postava, a žene u njemu uglavnom dolaze iz vojske i imaju svoju vlastitu jedinicu.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs