ANDREAS JE UPOZNAO VIVIJEN DOK MU JE BILA PROFESORKA: Razlika je bila 25 godina, a ovo je njihova TAJNA za večnu ljubav

Ljubavna priča Vivijen Vestvud i Andreasa Krontalera bila je večna. I pored osuda okoline, nikada nisu dozvolili da to utiče na njih.

Lifestyle
ANDREAS JE UPOZNAO VIVIJEN DOK MU JE BILA PROFESORKA: Razlika je bila 25 godina, a ovo je njihova TAJNA za večnu ljubav
Foto: Wolfgang Kühn / United Archives / Profimedia

Bila je poznata kao kuma panka koja je zauvek promenila svet mode, ali lični život Vivijen Vestvud bio je jednako šaren kao i njena moda.

Dizajnerka, koja je umrla u južnom Londonu u 81. godini, ostavila je iza sebe svog trećeg muža i sada kreativnog direktora njene modne kuće, Andreasa Krontalera, nakon nekonvencionalne veze koja je trajala više od 30 godina.

Par se upoznao 1988. u Bečkoj školi primenjenih umetnosti, gde je ona bila četrdesetsedmogodišnja profesorka, a on student sa 23 godine, koji će kasnije postati njen treći muž.

Vivijen Vestvud
foto: Reuters

Andreas je rođen u Austriji, 1966. u Tirolu i sin je kovača. Godine 1980. pohađao je umetničku školu u Gracu, gde je proveo pet godina školovanja za zlatara. Ali, za to vreme je takođe počeo da eksperimentiše sa modom, praveći odeću kod kuće da bi je prodavao prijateljima i u lokalnim prodavnicama.

Studirao je industrijski dizajn na Bečkoj školi primenjene umetnosti i prešao na modni dizajn, gde je upoznao Vivijen.

Pored velike razlike u godinama, očigledno je bilo nešto na njemu što je privuklo njenu pažnju.

„Veoma je teško pronaći učenika kome biste dali 100 od 100, možda je to moguće, ali ja ih još nisam upoznala. U slučaju Andreasa, on je bio potpuno van skale", rekla je Vivijen u jednom razgovoru za ,,Gardijan".

Tokom sledeće godine, Andreas je kreirao seriju haljina inspirisanih renesansom. I očigledno impresionirana, godinu dana kasnije, Vivijen ga je pozvala u London da radi za njenu firmu.

Njihov prvi zajednički rad bila je kolekcija za proleće-leto 1991. pod nazivom ,,Cut and Slash".

U ovoj kolekciji, Andreas je predstavio ponovo haljinu inspirisanu renesansom, koja je postala poznata kao haljina ,,sunčev točak".

Postavši romantično isprepleteni, par se potom venčao 1993. godine, što je pomoglo Andreasu da dobije britansku vizu.

Vivijen Vestvud
foto: Kazuhiro NOGI / AFP / Profimedia

U njihovom domu, Vivijen Vestvud je kuvala, a Andreas je za ,,Gardijan" rekao da je ona „divna kuvarica, ali tako naređujuća".

On je, sa druge strane, obavljao kućne poslove kao način da se opusti. Dodao je da je znala da ga voli, ali da joj nije potreban pošto je bila toliko nezavisna.

Takođe je rekao za magazin ,,Dži-Kju" kako se Vivijen brinula o njemu kada bi bio prehlađen.

,,Ona je govorila: ,,Idi i donesi šeri iz garaže." rekao je Andreas. „Tako bih doneo flašu šerija, malo šunke i malo sira i veknu hleba i napravio bih čitavu planinu tosteva."

Godine 2019, Andreas(koji je biseksualac) ​​takođe je otkrio šta je održalo njihov brak čvrstim.

On je za ,,Ivning Standard", rekao da je tajna braka u tome da ,,ne očekujete ništa" od svog partnera, rekavši za Vivijan da ,,nikad nije marila da li sam pobesneo ili izašao. Ne bi ni pitala; nikad nije bila zainteresovana za ove stvari, nije bila represivna u kontroli. To je bila potpuna sloboda."

„Možda zato što je znala da ću doći kući i završiti pored nje. Možda sam joj uvek davao i ovu sigurnost." istakao je Krontaler.

I njegova supruga se potpuno složila, rekavši za ,,Dejli Telegraf":„Nikada me nije zanimalo, nikad nisam brinula šta on smera ili nešto slično. Puštam ga da ide sam na odmoru."

Vivijen Vestvud
foto: PATRICK KOVARIK / AFP / Profimedia

U svom kreativnom životu, par je takođe uspeo da učini stvari da funkcionišu u redu.

Danas je Andreas Krontaler preuzeo kormilo modne kuće Vivijen Vestvud kao kreativni direktor i nastavlja nasleđe čuvene dizajnerke, koja je imala veoma velikog uticaja na modu i kulturu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs