KAKO ŽIVI NAJBOGATIJI ČOVEK NA SVETU: Razvod ga koštao KAO SVETOG PETRA KAJGANA, a od OVOG ne može bogatije NI BAHATIJE

Džef Bezos je danas postao ponovo najbogatiji čovek na svetu.

Lifestyle
Autor:
KAKO ŽIVI NAJBOGATIJI ČOVEK NA SVETU: Razvod ga koštao KAO SVETOG PETRA KAJGANA, a od OVOG ne može bogatije NI BAHATIJE
Foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Prošlo je više od dve godine otkako je osnivač Amazona Džef Bezos bio najbogatija osoba na svetu, ali se sada ponovo vratio na tron.

Od utorka, Bezos je najbogatiji čovek na svetu, sa neto vrednošću od 200 milijardi dolara, prema Blumbergovom indeksu milijardera.

Bezos je ponovo zauzeo prvo mesto nakon kontinuiranog rasta akcija Big Teka, na pozadini buma veštačke inteligencije. Bezos je poslednji put bio najbogatija osoba na svetu 2021.

Džef Bezos
foto: Profimedia

Akcije Amazona porasle su za 17 odsto ove godine do danas i skoro 90 odsto više nego pre godinu dana.

Pošto Bezos poseduje oko 9 odsto Amazona, najvećeg svetskog internet prodavca, njegova neto vrednost raste kada takođe njegove akcije rastu. Milijarder takođe poseduje kompaniju za istraživanje svemira Blu Oridžin, koju ,,Blumberg" takođe koristi u svojim proračunima.

Bezos(60) smenio je izvršnog direktora Tesle Ilona Maska, koji je bio na prvom mestu devet meseci. U jednom trenutku, Mask je bio za 142 milijarde dolara bogatiji od Bezosa, prema ,,Blumbergu".

Bezos je prvo nadmašio suosnivača Majkrosofta Bila Gejtsa kao najbogatija osoba na svetu 2017. Bezosa je Mask smenio 2021. godine zbog porasta akcija automobilske kompanije Tesla.

Mask i Bernar Arno, predsednik LVMH grupe, sada su drugi i treći najbogatiji ljudi na Blumbergovom indeksu milijardera. Njihova neto vrednost trenutno iznosi 198 milijardi dolara, odnosno 197 milijardi dolara.

Tesline akcije su ove godine pale za 24 odsto i 3 odsto manje nego pre godinu dana. Akcije proizvođača električnih vozila oslabile su u ponedeljak, nakon što je njegova prodaja u Kini pala u februaru.

Džef Bezos ostaće upamćen u istoriji kao osoba čiji razvod je koštao najviše novca i to vrtoglavih 38 milijarde dolara!

Džef Bezos, Loren Sančez
foto: COBRA-DUNES / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Bezos je trenutno veren sa Loren Sančez , koju je zaprosio na svojoj jahti vrednu 500 miliona dolara.

Njegova veza sa Sančezovom, usledila je brzo nakon što se razveo od svoje tadašnje supruge Mekenzi Bezos.

Bezos je poznat po svom ekstravagantnom životu. Osim superjahte, on ima još jednu "pomoćnu jahtu", mega vilu sastavljenu od više vila, letilicu koja može da leti u orbiti zemlje i kraj se ne nazire.

Od ovog definitivno ne može biti bogatije.

1 / 5 Foto: Ivana Ivanovic / Pixel Media / Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs