Šta kada se kompanije uključe u edukaciju mladih: Deljenje znanja sa zajednicom

Kompanija Levi9 IT se ističe po dugogodišnjem doprinosu zajednici kroz deljenje znanja i iskustva.

Lifestyle
Šta kada se kompanije uključe u edukaciju mladih: Deljenje znanja sa zajednicom
Foto: Levi9

Kroz različite specijalizovane programe edukacije i tech meetupove ali i konferenciju 9Inspiration, kompanija aktivno podržava razvoj mladih stručnjaka, što doprinosi i širenju IT tržišta.

Nedavno su realizovani kursevi na Matematičkom fakultetu u Beogradu, a ove akademske godine organizovana su dva kursa – „Upravljanje IT projektima u praksi“ i „Razvoj aplikacija u Cloud okruženju“. Na taj način iskusni profesionalci iz oblasti upravljanja projektima, kao i razvoja softvera podelili su svoje višegodišnje znanje i iskustvo sa zainteresovanim studentima četvrte godine Fakulteta. Ovo je bila peta iteracija saradnje Matematičkog fakulteta i Levi9 i zabeležila je veliko interesovanje studenata za kurseve iz cele ponude različitih kurikuluma izbornih predmeta. Tako je i broj studenata koji su pohađali kurseve bio najveći do sada, a njih 70 ističu korist od praktičnih saznanja stečenih direktno od iskusnih IT profesionalaca.

„Ceo koncept kursa je zanimljiv. Dopalo mi se što sam mogao da vidim kako izgleda praktični rad u timu u nekoj firmi, sa sve problemima na koje se nailazi u radu“, kaže jedan od učesnika kursa „Razvoj aplikacija u Cloud okruženju“ na Matematičkom fakultetu.

LEVI 9
foto: Levi9

Levi9 naglašava kontinuiranu podršku mladima, i tokom izazovne 2023. godine ostali su posvećeni deljenju znanja kroz različite inicijative. Studentski programi "Code9" i "5 dana u oblacima" koji već imaju epitet omiljenih među studentima Univerziteta u Novom Sadu, realizovani su prvi put i u Beogradu. Ovi programi omogućavaju studentima da istraže različite tehnologije u formatu radionica odnosno hakatona, uz podršku mentora. Više od 350 studenata prošlo je kroz Levi9 programe, uključujući i one koji su u ovoj kompaniji realizovali studentsku praksu. 9inspiration konferencija takođe je bila važan projekat deljenja znanja sa zajednicom, a Jugoslovensko dramsko pozorište bilo je mesto gde su se sreli iskusni profesionalci.

Tamara Đenadić, Delivery menadžerka u Levi9, koja je bila jedna od predavača na kursu „Upravljanje IT projektima u praksi“ ističe da ova vrsta saradnje pruža koristi svim učesnicima – studentima, kompaniji i fakultetima.

„Za studente i univerzitete verujem da je ovo jedan novi, drugačiji uvid koji obogaćuje njihovu spoznaju materije koju izučavaju. Teorija i praksa najbolje rastu i napreduju kada jedna drugu podržavaju, a ovakva saradnja je način da se omogući dodatni vid podrške. S druge strane, ovakav vid saradnje omogućava kompanijama da sagledaju kako razmišljaju nove generacije, pa samim tim imaju prilike da na vreme formiraju buduće strategije zapošljavanja“, ističe Tamara Đenadić.

Kompanija poziva sve studente da prate novosti na sajtu i društvenim mrežama, kako bi se pridružili novim programima koji su u pripremi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs