IZBACILA SAM OVE NAVIKE I ZA 2 MESECA UŠTEDELA 60.000 DINARA: Do kraja godine skupiću 360.000, malo li je?

Mnogi ne mogu da veruju kako sam za 2 meseca uštedela 60 hiljada dinara, a stvar je veoma jednostavna.

Lifestyle
18:58h Autor:
IZBACILA SAM OVE NAVIKE I ZA 2 MESECA UŠTEDELA 60.000 DINARA: Do kraja godine skupiću 360.000, malo li je?
Foto: Shutterstock

Imam platu od 80.000 dinara, a kada bih poželela da investiram u nešto skuplje, morala bih da pozajmljujem novac. Pokušavala sam da shvatim da li sam ja jedina koja jedva sastavlja kraj s krajem, a onda sam došla do neverovatnog zaključka - trošila sam novac na gluposti!

Odlučila sam da se ozbiljno pozabavim svojim budžetom, a onda rešila da preduzmem nekoliko koraka. Evo šta sam sve izbacila i koliko sam uspela da uštedim na tome za samo dva meseca!

Dinari, Novac
foto: Shutterstock

Lepota

Svakog meseca išla sam na manikir i pedikir, i to zadovoljsto sam plaćala 4.500 dinara. Umesto toga, počela sam da koristim običan lak, i nije mi bilo teško da budem sama svoj majstor.

Kosu sam obavezno prala kod frizera, pa bih mesečno uvek morala da izdvojim 5.000 dinara za ovaj luksuz. Dakle, samo na lepoti, uspela sam da uštedim 19.000 za dva meseca.

Hrana

Kada je u pitanju hrana, nisam rešila samo da štedim, nego i da budem zdravija. Do nedavno sam mesečno kupovala sigurno bar 10 kesica čipsa i nezdravih slatkiša, a tu bi mi dolazilo 3.000 mesečno.

Takođe, umesto da nosim hranu na posao, stalno sam poručivala obroke koji su bili minimum 300 dinara (300 puta 20 radnih dana je 6.000 dinara mesečno).

Novac
foto: Shutterstock

Za dva meseca, to je 18.000.

Svakodnevni troškovi u domaćinstvu

Možda vam deluje kao nešto zanemarljivo, ali ako probate, i sami ćete se uveriti kako male stvari prave veliku razliku. Na primer, ja sam ranije tri do pet puta nedeljno punila kadu i uživala. Sada to radim samo jednom nedeljno, i potrošnja vode mi se smanjila!

Počela sam da vodim više računa o struji - gasim nepotrebna svetla, isključujem uređaje koji trenutno nisu aktivni iz struje. Mašinu za veš sam prestala da uključujem kada je puna samo do pola. Smanjio se i račun za struju i količina upotrebljenog praška i omekšivača!

Na ovome sam uštedela sigurno oko 1.500 dinara po mesecu, za dva meseca to je tri hiljade!

Na cigare sam davala 10.000 mesečno, za dva meseca - to je 20.000.

Dakle, ukupno sam za dva meseca uštedela 60.000 dinara. Ovo je bio samo test, koji sam uspešno odradila, a planiram da nastavim tako da živim. Jer, na godišnjem nivou, skupiću 360.000 dinara, malo li je?

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs