"KUVAM U MAŠINI ZA SUDOVE, KAŽU DA SAM NAJVEĆA ŠKRTICA NA SVETU": Način na koji ova žena štedi sve je zaprepastio

Ženu zovu najveća škrtica zbog načina na koji štedi, a njen dečko ni sam ne zna kako izdržava sa njom.

Lifestyle
Autor:
"KUVAM U MAŠINI ZA SUDOVE, KAŽU DA SAM NAJVEĆA ŠKRTICA NA SVETU": Način na koji ova žena štedi sve je zaprepastio
Ženu zovu najveća škrtica zbog načina na koji štedi, Foto: Printscreen Youtube/TLC

U vreme velikih poskupljenja, gotovo da ne postoji osoba koja se trudi da uštedi na sve moguće načine. Mnogi se trude da primene razne savete koji bi im omogućili veću uštedu, međuti, postoje oni koji idu u krajnost.

Među njima je i Stefani Benet, medicinska sestra koja ima stalan posao i dobra primanja. Da bi uštedela, hoda u mraku između prostorija u stanu, noseći sa sobom fenjer, koji postavlja i pali samo u onoj prostoriji u kojoj će se zadržati da nešto pronađe. Tvrdi da na taj način samo na struji uštedi oko 60 dolara, odnosno oko 55 evra mesečno, piše 24sata.hr.

Stefani je s razlogom dobila nadimak najveće škrtice, a koliko daleko ide govori i činjenica da sakuplja vlakna koja se skupe na dnu bubnja u mašini za veš i od njih pravi improvizovane pamučne tufere, kojima skida lak za nokte i koristi ih za šminkanje.

Stefani
Stefanifoto: Printscreen Youtube/TLC

Umesto običnog tuša, koristi mornarički princip tuširanja (kod kojeg se potroši puno manje vode, tako što se najprije pokvasite pod vodom, onda sapunate uz zatvorenu vodu i ponovo je otvarate da biste se brzo isprali). Takođe koristi babi monitor kako bi svog partnera pod tušem upozorila da je vreme da zatvori vodu.

Koliko je život sa škrticom težak, svedoči i njen dečko Patrik Robinson koji tvrdi da ne razume način na koji njegova devojka živi, a smeta mu i što nikad ne uspe da se lepo istušira. Kaže kako zapravo nikad ne stigne dobro oprati celo telo, pa se često oseća kao magarac zato što se ne suprotstavi i ne istušira kako treba, prenosi portal LADbible.

"Stefani ma dobar posao, radi u lekarskojj ordinaciji. Uštedjela je puno novca, ali ne želi ništa trošiti. Smešno je to kako živi, ali ja je volim i zato to prihvatam", kaže Patrick.

I to nije sve. Stefani štedi i na vodi za kuvanje testenine, pa istu vodu koristi više puta. Injekcijom precizno meri količinu deterdženta za veš koji će staviti u mašinu.

Kaže da je u stanju maksimalno iskoristiti svaku vrstu hrane i pića u kući, koje čuva u posebnim posudama. Koliko je predana štednji pokazuje i ova priča: Kad kupuje u supermarketu, Stefani oguli banane pre stavljanja na vagu, kao što grožđe očisti od grančica i izvaga samo bobice.

Deluje bizarno, ali evo još nekih detalja: Stefanie kuva u mašini za sudove, tako da zdelice čvrsto omota folijom, kako bi bila sigurna da voda neće prodreti u njih, dok se oko toga pere ostalo posuđe. Tako kuva viršle, priprema lazanje, ribu i slično, jer joj je to draže nego da troši struju radi pripreme obroka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs