NAJVEĆA ŽIVOTNA ISTINA SATKANA JE U OVIM REČIMA ĐOLETA BALAŠEVIĆA: Sve što treba da pročitate danas - MUDROST ZA VEČNOST

Svako od nas ima najbolji stih Đoleta Balaševića, a mi vam danas donosimo one najbolje od najboljih. Da li smo pogodili?

Lifestyle
Autor:
NAJVEĆA ŽIVOTNA ISTINA SATKANA JE U OVIM REČIMA ĐOLETA BALAŠEVIĆA: Sve što treba da pročitate danas - MUDROST ZA VEČNOST
Foto: Printscreen/youtube/ Backstage Media

Pisac, to je bio Đorđe Balašević. Čovek koji je umeo sa rečima. Čovek koji je rečima ušao u svaku dušu ljudi na Balkanu.

"Meni je glavni zadatak da napravim pesmu koja će ostati," rekao je Đole davne 1986. godine i sam Bog zna da je taj zadatak valjano obavio.

Kada smu mu govorili da je pisati o ljubavi uzaludno, on je rekao:

"Kažu da ljubav brzo dosadi, ali tu ću već morati i da je malo branim. Dosadi, naime, samo onom ko je voljen, nikad i onom ko voli. . .“

Đorđe Balašević
foto: ATA Images

"Srećni nikad ne razmišljaju o sreći. To je posao za nesrećne. Svi primete sreću u nesreći, a o nesreći u sreći razmišljaju samo blesavi. I iskusni…"

"Sve ima svoje, kad mrzne i vri, kad menja boje, kad vene i zri, sve ima svoje, početak i kraj, tame postoje da bi prizvale sjaj... "

"Kad ti je stvarno stalo do nekoga, njegove greške ne menjaju tvoja osećanja, jer razum se naljuti - ali srcu je i dalje stalo."

"Čudni su magneti u nama. Ništa nas ne privlači tako dobro kao odbijanje."

"Zaljubiću se, odlučih iznenada. Jesen je, doduše, ali malo sam prestar da bih čekao samo na proleća."

Đorđe Balašević
foto: ATA Images

"Nešto sam razočaran ovih dana! Proći će. Ili neće. Jedno od to dvoje."

"Mladi ste, i treba da ste razočarani. Sad mu je vreme. Razočaranje vam je kao ''male boginje''. Ako ga ne preležiš u mladosti, u poznim godinama te može ubiti."

"Takve su, znate, osetljive osobe. Osete duplo, čuju ranije. Zato što tačno jedan korak ispred njih hoda njihova duša."

“Nije ti svaka bila u rečima. Neka ti je bila i u srcu, ali si ćutao o njoj. Ja znam i ti znaš, da se prave ljubavi ne spominju nikada i nikome.”

“Tako to ide: najpre nekome oprostiš nešto, a onda oprostiš sebi što si mu oprostio.”

I ako još išta ima da se oprosti, eto i to ti noćas opraštam.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs