ZAGONETKA KOJU FBI POSTAVLJA KANDIDATIMA NA RAZGOVORU ZA POSAO: Retki su uspeli da je reše, proverite da li možete i VI

FBI postavlja ovu zagonetku kandidatima na razgovoru za posao, proverite da li možete i vi da je rešite.

Lifestyle
21:42h Autor:
ZAGONETKA KOJU FBI POSTAVLJA KANDIDATIMA NA RAZGOVORU ZA POSAO: Retki su uspeli da je reše, proverite da li možete i VI
Foto: Shutterstock

Posao FBI agenta veoma je teško dobiti, a prema nekim podacima, samo pet odsto prijavljenih zapravo dobije posao.

Oni prolaze razna testiranja da bi se utvrdilo da li imaju potencijala za rad odnosno da li misle kreativno, kako im radi logika, koliko pažnje obraćaju na detalje i slično...

Kako bi suzili broj kandidata osobe zadužene za intervjuisanje moraju da pronađu način da otkriju njihove prednosti i mane, ali i inteligenciju.

FBI
foto: Shutterstock

Na TikToku je Metju Palandra objavio je video u kome je otkrio zagonetku koju FBI navodno postavlja potencijalnim kandidatima na intervjuu za posao u ovoj službi, prenosi Citymagazine.rs

Muškarac i žena izlaze na piće na svom prvom sastanku. Vruć je letnji dan, tako da dok muškarac i žena čekaju na obrok, oboje dobijaju po čašu ledene vode“, počinje on zagonetku.

Žena se jako znoji i dodatno je žedna, pa odmah na početku ispija tri čaše hladne vode s ledom, dok je muškarac pijuckao svoju vodu tokom obedovanja. Kasnije istog dana, muškarac šalje poruku ženi u kojoj joj kaže da je bolestan i da se oseća izuzetno slabo. Pre ponoći, policija ga proglašava mrtvim. Kada je žena privedena na ispitivanje, utvrđeno je da su i njeno i piće njenog partnera bili otrovani“, završava zagonetku Metju.

Pred njima je bio težak zadatak koji su samo retki uspeli da reše. Morali su da odgovore na pitanje zašto je muškarac umro, a žena nije? Razmislite i pokušajte da pronađete tačan odgovor.

Mozak, Test, Inteligencija, Razmišljanje
foto: Profimedia

Rešenje:

Žena je bila vrlo žedna, pa je zbog toga vodu pila brzo. Otrov se nalazio u ledu, zbog čega je ona u svoje telo unela vrlo malu količinu otrova. Led se nije uspeo otopiti na vreme da bi je otrov uspeo usmrtiti. Muškarac, s druge strane, pio je vodu polako i u svoj organizam uneo veliku količinu otrova, jer se led u njegovoj čaši istopio.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs