ZGUSNITE JELO NA KAŠIKU NA ZDRAVIJI NAČIN, BEZ ZAPRŠKE: Moguće je uz pomoć samo jedne namirnice koja ne menja ukus jela

Zaboravite na zapršku i zgusnite jela na kašiku na zdraviji način uz pomoć samo jedne namirnice.

Lifestyle
Autor:
ZGUSNITE JELO NA KAŠIKU NA ZDRAVIJI NAČIN, BEZ ZAPRŠKE: Moguće je uz pomoć samo jedne namirnice koja ne menja ukus jela
Kako zgusnuti jela na zdraviji način ?, Foto: Shutterstock

Variva i supe su čest gost na trpezama u svako godišnje doba. Zbog toga vam donosimo zdraviju metodu zgušnjavanja jela.

Bez obzira na to da li pripremate jela koja podrazumevaju i mesne komponente ili ipak više volite obrok prepun povrća, u jednom delu procesa kuvanja zasigurno će doći do trenutka zgušnjavanja.

Zaboravite na zapršku koja će jelo učiniti teškim i nezdravim, i okrenite se jednostavnim alternativama za još ukusnija jela na kašiku.

Žena, Jede, Bundeva, Čorba
foto: Shutterstock

Umesto zaprške, u lonac ubacite jedan krompir. Prepolovite ga pa ga tako kuvajte s ostatkom sastojaka. Kada je gotov, izvadite ga iz lonca, dodajte mu malo tečnosti i pomoću viljuške pretvorite krompir u pire.

Kratko kuvajte i gusto varivo gotovo je lakše nego ikad. Krompir neće promeniti ukus jela, a u isto vreme će vam uštedeti vreme koje bi potrošili pripremajući zapršku.

Krompir
foto: Shutterstock

Osim krompira, možete da usitnite i drugo povrće, ali zbog skroba koji sadrži, krompir će biti sasvim dovoljan.

Dodavanje žitarica poput ječma i prosa takođe će pomoći kod zgušnjavanja variva zbog sluzi koju ispuštaju, a ujedno će obogatiti jelo i dodati mu nove nutritivne vrednosti, piše Citymagazine.rs

ječam
foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs