DAJANA JE SNAJKA IZ PAKLA: U dogovoru sa mužem ostavila njegove roditelje bez prebijene pare da se BAHATILA tim novcem

"Za mnoge ljude to bi bio pristojan prihod od kojeg biste mogli dobro živeti, ali izgleda da to nije dovoljno za vas i Dajanu“, rekao je sudija.

Lifestyle
14:10h Autor:
DAJANA JE SNAJKA IZ PAKLA: U dogovoru sa mužem ostavila njegove roditelje bez prebijene pare da se BAHATILA tim novcem
Bračni par iz pakla, Foto: Shutterstock / Ilustracija

Pohlepa može dovesti do prevara a takve osobe mogu biti sklone korišćenju neetičkih metoda kako bi postigli svoje ciljeve. To vrlo često uključuje i prevaru drugih ljudi.

Baš to je uradio bračni par koji je prevario svoje roditelje uzevši njihovu ušteđevinu od 117.000 funti (134.000 evra) i ostavili im samo 28 penija, završili su iza rešetaka.

Geri Mensel i njegova druga supruga Dajana živeli su udobnim načinom života u luksuznom predgrađu, ali su sanjali o životu milionera. Nakon što je dobio kontrolu nad finansijskim poslovima svojih roditelja, Freda i Enid Mensel tako što im je dodeljeno punomoćje, bračni par "iz pakla" je krenuo da „pljačka“ ušteđevinu, rekao je sudija.

Prodali su dom penzionera za samo 100.000 funti tako što su ga privatno unovčili, kako bi mogli da dođu do gotovine da plate raskošnu dogradnju i kuhinju. I dok su starijem bračnom paru, koji je živeo potpuno izolovanim životom u aneksu, obezbeđivali oskudne gotove obroke, par je uživao u bogatom životu od njihovog novca.

Imali su 14-dnevni odmor od 7.900 funti na Jamajci, proširenje kuhinje u iznosu od 25.000 funti i odmor od 4.000 funti na Zelenortskim ostrvima, navedeno je u sudu u Liverpulu.

Pored toga, "snaja iz pakla" je potrošila 9.000 funti na kozmetičke stomatološke radove i kupila tri Chanel torbe i jednu Louboutin torbu, dok joj je muž kupio dijamantski prsten od 3.800 funti.

Imali su i kratke boravke u skupim hotelima u Jorku, a tokom jednog dvodnevnog izleta od 600 funti potrošili su 245 funti na mirise Jo Malone. Na društvenim mrežama hvalili su se letovanjem na Karibima, dok je snaja pokazala i novi Land Rover Discoveri sa personalizovanim registarskim tablicama.

Tokom tri i po godine koliko njegovi roditelji živeli sa Menselom i njegovom ženom, jedini odmor koji su imali bila su dva dana u Landudnu i jedva su izlazili. Tragično, Enid Mensel je nakon toga umrla, dok je njen muž osećao da više ne želi da živi zbog toga kako ih je njihovo jedino dete izdalo.

Zgroženi sudija ih je oboje stavio iza rešetaka na šest godina. Sudija Dejvid Svinerton rekao je da su oni izveli „najodvratniji prikaz pohlepe, sujete i sebičnosti kako biste mogli da živite načinom života koji je daleko iznad svojih mogućnosti“. Rekao je da su 'opljačkali' i 'počistili' ušteđevinu Menselovih roditelja, ostavljajući ih gotovo bez ičega.

"Imali ste poziciju odgovornosti, moći i poverenja – sve to ste grubo prekršili“, dodao je on.

Mensel, koji se pojavio na svoj 61. rođendan, zarađivao je 95.000 funti godišnje kao menadžer u fabrici Jaguar Land Rover dok se nije penzionisao 2019. sa paušalnim iznosom od 189.000 funti.

"Za mnoge ljude to bi bio pristojan prihod od kojeg biste mogli dobro živeti, ali izgleda da to nije dovoljno za vas i Dajanu“, rekao je sudija.

Njegova 58-godišnja supruga, koja je vozila BMW zlatne boje sa personalizovanim tablicama, vodila je kompaniju za zavese dok nije bankrotirala. U porukama iz 2016. moglo se zaključiti da sanjaju o tome da postanu milioneri, rečeno je na sudu.

Čitava prevara je počela 2017. godine kada je Fred Mensel, tada 77-godišnjak, doživeo pad i otišao u odeljenje za rehabilitaciju. Njegova supruga, koja je tada imala 75 godina i pokazivala znake demencije, preselila se sa sinom i njegovom ženom u Vulton, Liverpul.

Geri i Dajan Mensel venčali su se u Las Vegasu 2005. godine nakon što se on razveo od prve žene, sa kojom je imao troje dece. Penzioneri su pristali da im daju punomoćje i usele se u kuću penzionisanog bračnog para, sa sopstvenom imovinom od 255.000 funti i prodatim automobilima.

"Fred je verovao da će se njegov sin i žena brinuti o njemu i Enid kako ne bi morali da idu u starački dom u starosti“, rečeno je u sudnici. Umesto toga, kako je rečeno, oni su 'pomogli sebi' svim Fredovim i Enidovim novcem sve dok sami nisu 'ostali bez ičega'. Konačno su se uključili socijalni radnici, a 2001. godine stariji roditelji su smešteni u dom za hitne slučajeve.

Ukupno je pohlepni par uzeo 218.138 funti od Menselovih roditelja, ali nakon što su hrana i drugi troškovi oduzeti, prevara je procenjena na 117.000 funti. Dajući svedočanstvo, Fred Mensel je opisao poslednjih nekoliko meseci života svoje žene kao „užasne i traumatične“. Par je osuđen za prevaru zloupotrebom položaja i pranjem novca nakon suđenja prošlog meseca. Sudija Svinerton je rekao da je slučaj pokazao kako porodica „može biti uništena sujetom i pohlepom“.

"Oboje treba da se stidite sami sebe“, dodao je on, prenosi Kurir.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs