TITOVA PRAUNUKA ODREKLA SE NJEGOVOG PREZIMENA ZBOG 2 VAŽNE OSOBE U PORODICI: Evo kako danas izgleda i čime se bavi

Mnogi se pitaju zašto se Titova praunuka odrekla njegovog prezimena, a razlog je veoma zanimljiv.

Lifestyle
Autor:
TITOVA PRAUNUKA ODREKLA SE NJEGOVOG PREZIMENA ZBOG 2 VAŽNE OSOBE U PORODICI: Evo kako danas izgleda i čime se bavi
Foto: Profimedia

Ćerka glumca Ranka Zidarića i Saše Broz, rediteljke i unuke Josipa Broza Tita Sara jedna je obična mlada devojka zaljubljena u umetnost. Ona živi nedaleko od Srbije, u Zagrebu, gde je pronašla svoj način da talenat iskraže kroz sjajna umetnička dela koja stvara. Naime, lepa Titova praunuka odlučila da upiše slikarstvo na Akademiji likovnih umetnosti u Zagrebu i do sada je imala i samostalne izložbe.

Majka mlade Sare je Aleksandra Saša Broz, koja je unuka Josipa Broza Tita. Ova pozorišna i televizijska režiserka se razvela od glumca Ranka Zidarevića, Sarinog oca. Kako navodi, dok diše trudiće se da promoviše delo svog dede Tita.

- Sa dedom sam najviše vremena provodila na Brionima, a njemu je bilo važno da mu unuka bude dobar đak. Zbog odličnog uspeha u školi, poklonio mi je papagaja Krokija – kazala je ona.

Kako je Sara rekla za medije, pored razvoda roditelja koji je nastupio posle šest godina braka, njeno odrastanje su obeležila brojna putovanja po Evropi i svetu, pošto je njen deda, Mišo Broz, služio kao diplomata u Egiptu, Indoneziji, Singapuru, Rusiji, Filipinima.

Slavno prezime kao veliki teret

Tokom života često ju je pratio teret poznatih prezimena Broz i Zidarić, zbog čega je želela da ih se na neki način "reši".

Odlučila je da očevo prezime zameni prezimenom svoje pokojne prabake Herte Has, jedne od pet žena Josipa Broza Tita, a tim povodom je jednom prilikom ispričala za hrvatske medije:

- Prezime od prabake nisam uzela samo iz poštovanja prema njoj, nego iz poštovanja prema dvema osobama u porodici za koje znam da im je beskrajno drago što barem neko još nosi prezime Has. Meni promena prezimena nije nikakva velika promena jer sam za sve uvek Sara, uostalom, nije teško izguglati čija sam - rekla je Sara.

- Pre dve godine rekla je da želi da se makne od tereta mog i Rankovog prezimena, pa je odlučila da uzme bakino prezime Has - rekla je Saša Broz za Večernji list.

Dodala je da su ona i suprug podržali ćerku u njenoj odluci jer, kako je sama istakla, znaju šta znači nositi teret poznatog prezimena.

- Osetili smo da joj je to došlo prirodno i da ima smisla - dodala je Saša Broz.

Majka Saša nije želela da ćerki nameće ništa, jer dobro zna kroz šta je ona zbog prezimena prolazila.

- Sa svoje 53 godine naučila sam da živim s tim. Ponosna sam na svoje prezime i ponosno ga i nosim. U pozorištu prezime ništa ne znači, već pečat koji ostaviš svojim radom i koji nema veze sa genetikom - izjavila je za hrvatski medij.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs